De Urban Trail Gent is op zondag 26 maart nog maar aan zijn derde editie toe, maar toch lijkt deze wedstrijd al een klassieker. Wij vertellen je er alles over in onze minigids.

De Urban Trail Series staat elk jaar garant voor plezier, sfeer en originaliteit. Je ontdekt een stad op een volledig nieuwe manier. Je loopt door smalle straatjes en dwars door openbare gebouwen. Je trotseert de hindernissen van de stad: trappen op en af, over kasseien en smalle brugjes. Dit jaar zetten acht steden hun deuren open voor deze alternatieve loopwedstrijd.

Tijdens de vorige edities van de Urban Trail Gent slalomden de deelnemers tussen de lege drankbekers, enkele uren na een technofeestje van Kozzmozz. Ze liepen in het stadhuis langs het kantoor van burgemeester Daniel Termont en sloegen zonder schaamte het Glazen Straatje in. Dit jaar ligt de start aan het Citadelpark. Maar welk deel van het historische centrum je doorkruist of welke gebouwen je binnenvalt? Dat verandert bij elke editie. Het volledige parcours voor 2017 is voorlopig nog niet bekend. Dat komt ook omdat iedereen in december nieuwe locaties kon voorstellen. De organisatie ging aan de slag met die ideeën en maakt de nieuwe trekpleisters de komende weken bekend.

In elk geval ontdek je als loper opnieuw de minder typische kantjes van het bekende Gentse centrum. Want aan de Graslei en Sint-Baafs was je waarschijnlijk al geweest. Maar had je zonder de Urban Trail ook al eens door de smalle middeleeuwse straatjes achter Sint-Baafs gelopen? Of over de gebeeldhouwde brug van wijlen Walter De Buck in het Prinsenhof?