Eten op de dag van de wedstrijd is zeer belangrijk. Hier vind je een recept voor een ideale raceday-maaltijd!

Pasta met spinazie, tomatenblokjes en geitenkaas!

Deze maaltijd is koolydraatrijk, maar door het gebruik van witte pasta, weinig vetstof en de vegetarische bereiding, is deze ook vezelarm, vetarm en eiwitarm. Met andere woorden: ideaal voor op wedstrijddag!

Ingrediënten (voor 1 persoon)

- 200 g witte pasta
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 g spinazie
- 50 g gepelde tomaat
- 30 g geitenkaas (zacht)
- een snuifje peper en zout
- een paar blaadjes verse basilicum (optioneel)

Bereidingswijze

- Laat gezouten water koken in een pan en voeg de pasta eraan toe
- Kook de pasta gaar, giet ze af en doe deze terug in de pan
- Verhit de olijfolie in de pan en voeg de gesneden spinazie en tomaat toe
- Bak deze op een middelhoog vuur tot ze goed gaar zijn
- Snijd de geitenkaas in kleine stukken
- Meng alles doorheen en dien op met eventueel nog enkele blaadjes basilicum

-Voedingswaarde (per persoon): 895 kcal - 139,2 g koolhydraten - 35 g eiwit