Regen is voor sommigen weleens hét excuus om niet te gaan lopen. Nochtans wordt lopen in de regen aangenamer met deze tips.

1. Trek de juiste kleren aan

Tenzij het echt koud is, doe je er niet slecht aan om te kiezen voor korte, waterbestendige kledij. Want doorweekte kleren zijn zwaar en dat maakt het niet echt aangenaam. En hoe langer je (doorweekte) kledij, hoe meer je op den duur gaat wegen. Als het toch de stenen uit de grond vriest, kies je best voor laagjes, waarbij de bovenste laag zo waterdicht mogelijk is.

2. Wees niet blind voor de voordelen

Er zijn heus wel wat voordelen van regenloopjes. Zo is het bij regenweer uiteraard niet druk op de populaire looproute bij jou in de buurt. Wanneer het regent, zouden er ook minder schadelijke stoffen - zoals uitlaatgaasen - in de lucht hangen. En vergeet die heerlijke, warme douche - en dat goed gevoel - achteraf niet.

3. Pas je loopstijl aan

Matig je tempo. Als je met de auto onderweg bent en het regent pijpestelen, ga je ook geen gas bijgeven. Met het lopen is het net zo. En dan heb je nog een klassieke fout: niet drinken bij regenweer. Het is niet omdat er water in overvloed uit de lucht valt, dat je niet moet drinken (afhankelijk van hoe lang je op pad gaat). Tot slot: zoek het gevaar niet op: bij stormweer is het uiteraard niet verstandig om het park op te zoeken.