Met de Brussels 10K Gaston Roelants valt op 21 december het doek over de DVV Running Tour 2014. Running.be magazine verkende het parcours met Koppen-presentator Tim Verheyden.

Geen betere manier om 2014 uit te wuiven dan met een knalprestatie op de Brussels 10K Gaston Roelants. Het koninklijk parcours in het glooiende park van Laken smeekt om een verkenning. Koppen-presentator Tim Verheyden kent de omgeving als zijn broekzak en neemt ons op sleeptouw.

"Het is leuk om hier terug te zijn", begint Verheyden. "Ik ben verhuisd en loop nu vooral in het Park van Koekelberg. Wat Laken uniek maakt, is dat het nergens vlak is en veel variatie biedt op korte afstand. Ik heb drie jaar in Laken gewoond en hier serieus wat kilometers gemaald. Twee tot drie keer per week en telkens een kilometer of tien. Tel maar op, dat zijn aardig wat kilometers!"

Vorig jaar tekenden 2.800 lopers present op de laatste Running Tour-afspraak van het jaar. En Verheyden heeft 'm ook ooit gelopen, de 10 km genoemd naar de baron die in 1964 olympisch goud behaalde in Tokio. "Mijn deelname was jaren geleden. Ik herinner me dat het twee erg lastige rondes waren. Het was ook erg koud: zo'n dag waarop het eigenlijk te koud is om uit je bed te komen. Maar als je dan toch gaat lopen, doet het achteraf extra deugd."

Lees het volledige interview in het novembernummer van running.be magazine! Online voorinschrijven voor de Brussels 10K Gaston Roelants kan tot en met maandag 8 december.