Dit jaar staat de Great Breweries Marathon een beetje vroeger dan gewoonlijk op de kalender. Op 12 mei is de omgeving van Puurs in de ban van de loopwedstrijd waarin de lokale brouwerijen centraal staan. Het evenement biedt ook een wedstrijd van 25 kilometer aan. Energy Lab-coach Paul Van Den Bosch stoomt je in sneltempo klaar om die afstand te overbruggen.

Bij de lancering van dit magazine heb je nog zo'n negen weken om je voor te bereiden op de Great Breweries Marathon. Paul Van Den Bosch focust met dit schema op de wedstrijd van 25 kilometer. Een leuke uitdaging voor lopers die al enkele halve marathons op hun palmares hebben. En wie weet is dit wel een opstapje naar de marathon.

Van Den Bosch benadrukt dat er enkele voorwaarden zijn waaraan je moet voldoen voor je aan dit schema mag beginnen. Kwestie van je niet te vergalopperen: "Je moet 10 kilometer in 48 minuten kunnen lopen. Een ander ijkpunt is de AG Antwerp 10 Miles, waar 1u20' haalbaar moet zijn. Qua belasting reken je maar het best op 40 kilometer per week, verdeeld over drie tot vier trainingen."

 

 

 

 

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het maartnummer, nu in de winkel!