Het minste wat je van een sportjournalist mag verwachten, is dat hij graag sport. Dat is dus helemaal in orde voor Maarten Vangramberen (40), VRT-sportanker en gezicht van het programma Wereldrecord. Meer zelfs: naar eigen zeggen is hij verslaafd aan lopen: "Ik loop elke dag, ook al is het maar een halfuurtje. Niks houdt me tegen: ik moet altijd voelen dat ik bewogen heb."

Als alles goed gaat, loop ik later dit jaar mijn tweede marathon. Maarten Vangramberen heeft al twee wedstrijden van 42,195 km op zijn palmares. Hij liep die marathons in Venetiƫ en Valencia: "In Valencia eindigde ik na 3u14'. Ik was tevreden, maar ik voelde dat er nog marge op zat. Ik voel me fitter en fanatieker worden met de jaren."

Heb je ondertussen al een nieuw doel?

MAARTEN VANGRAMBEREN: "In het hemelvaartweekend fiets ik de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Vanuit Lyon fietsen we in 4 dagen naar Mechelen: 250 km per dag. Momenteel fiets ik dus iets meer. Dat komt goed uit na die intensieve marathonperiode. Ik blijf wel lopen, omdat ik het doodgraag doe. Als ik niet loop, ben ik niet te genieten. (lacht) Ik doe op 24 maart ook de 100km-run voor Kom op tegen Kanker met een team van de nieuwsdienst (Wim De Vilder, Goedele Wachters en Bart Schols lopen ook mee; red.). We moeten als team 100 kilometer lopen. Ik neem de 40 km voor mijn rekening, dus ik moet in vorm zijn."Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het maartnummer, nu in de winkel!