Luc De Jaeger-Braet nam recent voor de 10de keer deel aan de legendarische Spartathlon. Het werd een stevige editie, waarbij storm Zorba een hoofdrol opeiste. Luc: "De dakpannen vlogen in het rond."

De Spartathlon is een tot de verbeelding sprekende ultraloop die start in Athene en eindigt in Sparta. De 400 deelnemers treden in de voetsporen van Pheidippides, een Atheense boodschapper die volgens de legende in 490 voor Christus hetzelfde parcours liep. Net voor de slag van Marathon stuurden zijn oversten hem op pad om in Athene hulp te vragen in de strijd tegen de Perzen. Bijna 250 kilometer lopen in minder dan 36 uur: het lijkt onmogelijk. In 1982 reconstrueerden en liepen enkele luchtmachtofficieren van de RAF het parcours. Met succes. Het jaar nadien werd de Spartathlon een echte wedstrijd.

Intussen staat de Spartathlon bij zo'n 50 Belgen op het palmares. Een opvallende naam is die van Luc De Jaeger-Braet, die na negen geslaagde expedities in september al voor de tiende keer aan de start stond. Sinds zijn eerste deelname is de Oost-Vlaming prettig bezeten door de Spartathlon: "Elke dag denk ik er minstens één keer aan."

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het novembernummer, nu in de winkel!