De Lampiris Crêtes de Spa is al jaren een klassieker in de Belgische trailwereld. In 2019 vindt dit voorjaarsevenement plaats op zaterdag 30 maart. Je kiest die dag uit diverse afstanden. Energy Lab-coach Paul Van den Bosch maakte een voorbereidingsschema voor de lopers die de halve marathon voor hun rekening nemen.

De Lampiris Crêtes de Spa heeft de prachtige natuur van de Ardennen als decor. Daar stippelt de organisatie in het voorjaar van 2019 vier routes uit. Wie wil proeven van trail in eigen land, gaat voor de 10 kilometer. Gevorderden bijten zich vast in het traject van 32 kilometer, en de doorgewinterde trailers zetten hun tanden in een parcours van 55 kilometer. Maar er is dus ook een halve marathon, die de brug slaat tussen het kortere en het langere trailwerk.

Paul Van Den Bosch legt uit voor welk soort loper dit schema bedoeld is: "Ik focus me bij deze voorbereiding op de mensen die 16 kilometer (10 miles) in ongeveer 1u30' afwerken." Bovendien hou je maar beter rekening met de volgende voorwaarden: "Je moet regelmatig 75 minuten ononderbroken kunnen lopen. Je moet ook probleemloos 30 tot 35 kilometer per week verwerken, verdeeld over drie tot vier trainingen."

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het novembernummer, nu in de winkel!