De indoor trainingsapp Zwift is enorm populair bij wielrenners. Sinds kort bestaat er ook een versie voor lopers. Die maakt de loopband een pak interessanter. Onze man testte de app die iedereen nog tot eind 2018 gratis kan uitproberen.

Zwift is een app die trainen op rollen voor wielrenners veel leuker maakt. Net als veel andere apps houdt deze app je trainingsgegevens bij en biedt hij schema's aan. Maar het grote succes kwam er door die elementen te combineren met een interactief spel. Terwijl jij op de rollen trapt, stuur je een figuurtje over een parcours in het spel. En op dat parcours kom je de figuurtjes van renners tegen die net als jij op dat moment op de rollen rijden. Tussen de duizenden liefhebbers kan je ook proberen aan te klampen bij profs als Mark Cavendish. Vraag het maar na bij wielrenners: vóór Zwift was elk uur op de rollen een vervelende opgave, nu vliegen die uren voorbij. Slaagt de app in dezelfde opzet op de loopband?

Virtueel in Londen

Seppe Odeyn werd in 2016 wereldkampioen duatlon en geeft mij en enkele andere genodigden een introductie op Zwift Run. Ondertussen werkt hij een training af op de loopband ? 5 kilometer met 14 km/u door de straten van Londen: "Ik gebruik Zwift al tweeënhalf jaar voor mijn indoorfietstrainingen. De loopversie is bijna identiek. Je loopt op de omlopen die je kent van de fietssessies. Aanvankelijk waren er maar twee trajecten met een beperkt aantal kilometers. Nu zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Ook de beeldkwaliteit verbetert constant."

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het meinummer, nu in de winkel!