Welke voordelen haalt een loper uit 'boksen'? Onze vrouw zette haar angst opzij en proefde van een les Boxing Physics. Spoiler alert: niemand raakte gewond.

Met een bang hartje stap ik op een zonnige zondagvoormiddag Sportclub Het Eiland binnen. Ik ben er eerlijk gezegd niet gerust in. Wat als ik een vuistslag in mijn gezicht krijg? Of erger nog, als ik iemand pijn doe? En hoe leg ik een 'boksblessure' uit? Duizend scenario's spoken door mijn hoofd, terwijl ik de bokszaal op de tweede verdieping betreed. De Technique & Pads Training is nog bezig. Vier sportieve dames geven het beste van zichzelf. Links. Rechts-links. Links-rechts-links. Ik kan weer een beetje lachen. Hun slagen zien er best indrukwekkend uit, maar zeker niet pijnlijk. Oef, zou het dan toch meevallen?

Boxing Physics-pionier Dennis stelt me direct gerust: "Drie jaar geleden startten we in Sportclub Het Eiland met Boxing Physics. De interesse voor de bokssport werd steeds groter, maar tegen iemand vechten in de ring, dat ging voor veel mensen een stap te ver. Vanuit dat idee riepen we Boxing Physics in het leven: een laagdrempelige, fysiek zware bokstraining die elementen van het Engelse boksen en thaiboksen combineert, zonder het effectieve 'sparren'. We slaan dus nooit op elkaars gezicht. We vangen de stoten altijd op met handschoenen of pads." Een blauw oog hoef ik dus niet te vrezen. Wat een opluchting.

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het maartnummer, nu in de winkel!