Nul of honderd. Alles wat daartussen valt, telt niet voor Linde Merckpoel (33). Het vleesgeworden ochtendgloren van Studio Brussel lijkt een onuitputtelijke energiebron. Ze is ook fanatiek, met neigingen naar obsessief. Zowel professioneel als op het vlak van haar favoriete hobby: lopen.

Met Berlijn (2013) en Antwerpen (2017) heeft Linde Merckpoel twee marathons in de benen. Maar haar honger is niet gestild. Doelen en projecten, daarvan leeft de radiopresentatrice uit Edegem: "Op 18 maart doe ik mee aan de 100 km-run voor Kom op tegen Kanker. Je loopt er in groepjes van vier. De eerste legt 40 kilometer af, de tweede 30, de derde 20 en de vierde 10. Hoe korter de afstand, hoe later je vertrekt. En uiteindelijk kom je samen aan. Ik loop die dag 30 kilometer. Ik droom wel van een derde marathon en ik sluit niet uit dat die snel na die dertig kilometer volgt."

Welk type loper ben jij?
LINDE MERCKPOEL: "Het type van nul of honderd. Ik heb een loopdoel nodig om naartoe te werken. Dan word ik fanatiek en ga ik er volledig voor. Als dat doel bereikt is, kan ik perfect twee of drie maanden niet meer lopen. Vandaar de nul. Maar het verlangen komt altijd terug. Niet omdat ik zonder lopen dikker word of mij minder fit voel, gewoon omdat ik het mis. Ik kan zo blij worden van een loopje. Soms maakt lopen me zo gelukkig dat ik even wil stoppen om een dansje te doen. Uiteraard doe ik dat niet, want dat past niet in het schema (lacht). Tenzij ik moet loslopen, dan kan het wel."

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het maartnummer, nu in de winkel!