Tussendoortjes behoren tot een gezond en evenwichtig voedingspatroon en kunnen een geweldige energieboost aan je training geven. Dankzij onze tips maak jij voortaan de juiste keuzes!

Meestal eet jij drie hoofdmaaltijden per dag, met gemiddeld vier uur ertussen? En een paar uur later krijg jij een 'hongerke', omdat je bloedsuikerspiegel na de maaltijd zakt? Op dat moment is het belangrijk om niet naar snelle suikers of een vettige hap te grijpen. Enter: gezonde, verstandige tussendoortjes met trage koolhydraten die voorkomen dat je tijdens de volgende maaltijd te veel eet. Zo hou je je gewicht onder controle en heb je voldoende energie.

Maar wat is een gezond tussendoortje? Evelyne Coppens, voedingsdeskundige bij Energy Lab: "Er zijn veel mogelijkheden, zolang je tussendoortje geen snelle suikers of slechte vetten bevat. Combineer trage koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten." Een goed voorbeeld van een gezonde snack om voor of na de sportinspanning te eten, is bananenbrood. Dat is licht verteerbaar, omdat je havermout in plaats van bloem gebruikt. Je kan het ook invriezen.

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het septembernummer, nu in de winkel!