Onze man probeerde de voorbije maanden en jaren de marathon in minder dan 3 uur te lopen. In Genève lukte hem dat eindelijk. Wat maakte het verschil? Het relaas van een recordjacht.

De marathon van Genève verkoopt zichzelf met de slagzin 'Fast is beautiful'. Dat is geen wilde bewering, gezien de statistiek uit de inleiding. Helemaal vlak is het parcours nochtans niet. Tijdens de passage door tien verschillende dorpjes van het kanton Genève moeten de deelnemers 150 positieve hoogtemeters overwinnen. Interessanter is dat er ook 200 negatieve hoogtemeters zijn, want de aankomst ligt zo'n 50 meter lager dan de startlocatie.

De maanden voor mijn deelname had ik voor dit magazine enkele artikelen geschreven over de impact van het gewicht op de loopsnelheid en over gepolariseerd trainen. Kennis die ik gretig in de praktijk omzette in aanloop naar de marathon, in de hoop voor het eerst onder de drie-uurgrens te duiken. Daardoor sta ik op 7 mei aan de start met redelijk wat intervalkilometers in de benen én ook heel wat zelfvertrouwen. Ik weeg ruim een kilo minder dan mijn normale competitiegewicht. Er ontsnapt geen enkel detail aan mijn aandacht. Zo is mijn drinkfles maar halfvol - zo bespaar ik 250 gram - en bleven mijn smartphone en een pakje zakdoekjes voor een eventuele sanitaire stop in mijn hotelkamer. Nog 125 gram lichter!

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het septembernummer, nu in de winkel!