Als nummer 1 van de wereld in het vrouwentennis toverde Kim Clijsters de mooiste punten uit haar racket, maar de looptrainingen waren nooit haar favoriete onderdeel. Dat is nu wel even anders.

Wist je dat ... Kim Clijsters (34) dit jaar Roland Garros gewonnen heeft? Weliswaar in de Legends Trophy, een demonstratietoernooi voor gewezen tennistoppers, maar toch. Samen met Tracy Austin (54) versloeg ze in Parijs Lindsay Davenport (41) en Martina Navratilova (60). Twee dagen na haar overwinning ontmoet ik Kim in haar eigen Sports & Health Club in Bree. Van enkele tennissers krijgt ze spontaan felicitaties, maar die wuift ze vakkundig weg met een lach: "Stel je daarbij maar niet te veel voor. Zo'n Legends-toernooi is meer entertainment dan een echte competitie. We lachen en babbelen wat af op het terrein, en er is ook veel interactie met het publiek."

Heb je dan nog zenuwen voor zo'n toernooi?
KIM CLIJSTERS: "Ja, dat wel. Ik begon mijn eerste match met twee dubbele fouten en dacht: lap, het begint al. (lacht) Er waren veel kennissen en dus speelden de zenuwen op. Tijdens mijn tenniscarrière had ik daar ook veel last van. Je zag dat misschien niet aan mij, maar vanbinnen ging het er altijd woelig aan toe. En nu ook: iedereen speelt die Legends Trophy voor de lol, maar in de finale merkte ik dat we allemaal een niveau hoger speelden."

Speel je die demonstratietornooien vaak?
"Ja, ik vind dat wel leuk. Over enkele weken speel ik met Xavier Malisse een dubbelspeltoernooi in Manchester. En ik gaf ook al mijn akkoord voor de Legends van Wimbledon en de US Open. Niet dat ik een sportief doel nodig heb: ik geniet er vooral van om er af en toe een weekje uit te zijn. Ik heb zo lang dertig weken per jaar gereisd, dat krijg je er niet zomaar uit. Vergeet ook niet dat mijn sociale leven twintig jaar lang rond tennis heeft gedraaid. Het is altijd fijn om de mensen van de WTA (tennisfederatie voor vrouwen; red.) en de speelsters terug te zien. Het voelt een beetje als thuiskomen."

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het zomernummer, nu in de winkel!