Gilles De Coster is een bescheiden loper. De presentator van 'De Mol' trok pas twee jaar geleden zijn loopschoenen aan, maar heeft de smaak ondertussen wel stevig te pakken.

Als locatie voor ons gesprek kiest Gilles De Coster het Nachtegalenpark, een groene long aan de rand van de stad Antwerpen. Duizenden bomen spannen hier samen om de uitlaatgassen van de nabijgelegen snelweg te filteren. Onder hun prille bladerdak komt de presentator van De mol op een zonnige voorjaarsdag aangelopen. Hij is duidelijk niet alleen. "In de maand voor de 10 Miles loopt dit hele park vol joggers. Maar in de week na de wedstrijd: geen kat meer", lacht hij.

Doe jij zelf ook mee aan wedstrijden zoals de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles?
"Nee, toch niet. Als je nog maar een beetje een bekende kop hebt, loop je er meteen in de kijker. Daarvoor pas ik liever. Ik zet ook helemaal geen geweldige tijden neer. Terwijl ik loop kijk ik meestal naar de grond en zit ik in mijn eigen wereldje. Meestal merk ik de andere mensen zelfs niet eens op. Ik wil zo discreet mogelijk sukkelen (lacht)."

Word je vaak herkend?
"In de periode waarin De mol op televisie komt: heel vaak. Dat programma heeft een miljoen kijkers, hé. Ik maakte het al mee dat mensen mij in het park achternaliepen om te vragen: 'Gilles, wie is de mol?' Op zulke momenten weet ik dat we goed bezig zijn, dat het programma bij de mensen leeft."

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het meinummer, nu in de winkel!