Interview Sam De Bruyn

Een gebrek aan motivatie gijzelde Sam De Bruyn jarenlang, maar op zijn 31ste omarmt hij eindelijk zijn loopschoenen. En dat doet hij stevig. In november loopt de radiopresentator van Qmusic voor de Mediclowns de marathon van New York. Het wordt zijn eerste 42,195 kilometer, maar normaal gezien niet zijn laatste: "Ook de marathon van Rotterdam staat al gepland. Ik functioneer niet zonder grote doelen."

Lees meer

Training Calorieën verbranden

Lopen scoort traditioneel hoog in de top 10 van 'sporten die de meeste calorieën verbranden?' Maar hoeveel je er precies mee verbrandt, daarover lopen de meningen uiteen. Onze vrouw trok een activity tracker om haar pols en ontdekte welke trainingsvorm het hoogste energieverbruik oplevert.

Lees meer

Schema 11 kilometer

11 november. Die dag staat bij de trouwe lezer van running.be magazine jaarlijks met rood in de agenda. Want op de elfde dag van de elfde maand lopen we met zo veel mogelijk mensen 11 kilometer. Voor sommigen een leuk tussendoortje, voor anderen een mijlpaal. Energy Lab-coach Paul Van Den Bosch gidst je met dit 12-wekenschema naar een comfortabele 11 kilometer.

Lees meer

Training Fit op het werk

De zomervakantie zit erop. Tijd om er op het werk weer in te vliegen! Als je een kantoorjob hebt, zit je vaak uren achter je computer en is het moeilijk om voldoende te bewegen. Ook sporten schiet er soms bij in als het drukker wordt. Gelukkig hebben wij enkele tips om je actief te houden op de werkvloer.

Lees meer

Voeding Gezonde lunch

Back to school, back to work, back to reality! Nu het weer drukker wordt, heb je nood aan een evenwichtige lunch die je energie geeft. Om niet te vervallen in het eeuwige 'smoske' uit de broodjeszaak achter de hoek, zetten we enkele lunchideeën op een rij die je thuis maakt en gemakkelijk naar het werk meeneemt.

Lees meer

School Coopertest

Daar is het nieuwe schooljaar! Sommige volwassenen bewaren bitterzoete herinneringen aan te krappe lessenaars, strafstudie en ... de coopertest. Die bekende loopproef viert dit jaar zijn 50ste verjaardag, maar behoort hij tegenwoordig nog tot het lessenpakket?

Lees meer

Getest Permanent halvemarathonparcours

Wil je vlak bij huis (maar wel in het buitenland) aan running-sightseeing doen, dan trek je naar Rotterdam. Deze Nederlandse architectuurhoofdstad met zijn vele wolkenkrabbers ligt aan het water, waardoor ze een beetje New Yorks aanvoelt. Bovendien stimuleert Rotterdam sportieve inwoners en toeristen met bewegwijzerde looptrajecten om de stad in loopmodus te verkennen. Tijd om die eens te proberen!

Lees meer