Interview Koen Naert

Wat moet je doen om een marathon in minder dan 2u10? te lopen? Koen Naert weet het. De vriendelijke Europese kampioen uit Oostkamp gunt ons een blik op zijn aanpak. "Kijk niet te vaak op je horloge."

Lees meer

Veiligheid Lopen in het donker

De donkerste dagen van het jaar naderen met rasse schreden. Voor veel lopers betekent dat: trainen voor de zon opkomt, of na het werk, als het pikdonker is. Met onze 9 tips hou je het ook tijdens die donkere looptrainingen veilig.

Lees meer

Schema Heuvelachtige halve marathon

De Lampiris CrĂȘtes de Spa is al jaren een klassieker in de Belgische trailwereld. In 2019 vindt dit voorjaarsevenement plaats op zaterdag 24 maart. Je kiest die dag uit diverse afstanden. Energy Lab-coach Paul Van den Bosch maakte een voorbereidingsschema voor de lopers die de halve marathon voor hun rekening nemen.

Lees meer

Tips Blijf gemotiveerd

Het einde van het jaar nadert, en dus komen de feestdagen er weer aan. Dankzij onze tips blijft je conditie in deze periode toch op peil, en ervaar je lopen ook in het voorjaar van 2019 ... als een feest.

Lees meer

Voeding Gezonde pizza

Nu de winter voor de deur staat en het donkerder en kouder wordt, snak je misschien naar comfort food. Pizza, een guilty pleasure van veel mensen, is doorgaans een caloriebom. Maar als je het goed aanpakt, kan pizza net zo goed een gezonde (sport)maaltijd zijn.

Lees meer

Training Ideaal loopmoment

Door rekening te houden met je bioritme, beleef je nog meer plezier aan je sport. Ochtendmensen genieten van de ontwakende natuur en putten er energie uit. Avondmensen maken hun hoofd leeg tijdens een looptraining na hun dagtaak. Maar wanneer ga jij nu het best op pad?

Lees meer

Interview Sparathlon-jubilaris Luc De Jaeger-Braet

Luc De Jaeger-Braet nam recent voor de 10de keer deel aan de legendarische Spartathlon. Het werd een stevige editie, waarbij storm Zorba een hoofdrol opeiste. Luc: "De dakpannen vlogen in het rond."

Lees meer