Interview Jan Van Looveren

Jan Van Looveren liep vorig jaar in New York zijn eerste marathon en verloor tijdens de voorbereiding 21 kilogram. Die transformatie wakkerde zijn loophonger aan, want de 49-jarige acteur wil ook graag de marathons van Boston, Berlijn, Chicago en Londen lopen.

Lees meer

Tips Verantwoord afvallen

Gewicht verliezen gaat voor veel lopers gepaard met mindere prestaties, omdat ze te weinig eten. Wij leggen je uit hoe je zonder negatieve bijwerkingen verantwoord afvalt.

Lees meer

Reportage WK halve marathon

Valencia noemt zich de Ciudad del Running (de Stad van het Lopen) en dat is écht niet overdreven! Overal kom je er lopers tegen, om de twee weken vindt er een loopwedstrijd plaats en de Valencia Marathon is in het late najaar al aan zijn 38ste editie toe. Uitzonderlijk stond de stad ook dit voorjaar volledig in het teken van lopen, tijdens het WK halve marathon. Onze journaliste liep mee.

Lees meer

Schema Marathon in 4 uur

Staat er bij jou ook een najaarsmarathon op het menu en wil je die in 4 uur afwerken? Doe dan een beroep op het schema van Energy Lab-trainer Paul Van Den Bosch.

Lees meer

Training Krachtige knieën kweken

De knie is een bijzonder ingenieus gewricht, maar ze is ook kwetsbaar. Wat is het geheim voor knieën zonder pijn en hoe maak je ze sterker? Running.be ging op consultatie bij de kniespecialist.

Lees meer

Tips Lopen met hooikoorts

Veel mensen vinden het voorjaar een geweldig loopseizoen dankzij de langere dagen en hogere temperaturen. Die vlieger gaat niet op voor lopers met hooikoorts, want zij krijgen tegenwoordig vaker te maken met een lopende neus en tranende ogen. Eline Boelen, allergieverpleegkundige bij het Sint-Augustinusziekenhuis in Antwerpen, weet hoe je deze ongemakken voorkomt.

Lees meer

Voeding Gezonde bedriegers

Gezonde voeding bevordert je sportprestaties. Maar opgelet, want veel voedingsmiddelen hebben ten onrechte een supergezonde reputatie. We zeggen zeker niet dat je de volgende ?gezonde bedriegers? uit je menu moet schrappen, want op zich zijn ze niet ongezond. Maar je eet of drinkt ze beter met mate.

Lees meer

Getest Zwift

De indoor trainingsapp Zwift is enorm populair bij wielrenners. Sinds kort bestaat er ook een versie voor lopers. Die maakt de loopband een pak interessanter. Onze man testte de app die iedereen nog tot eind 2018 gratis kan uitproberen.

Lees meer