Interview Maarten Vangramberen

Het minste wat je van een sportjournalist mag verwachten, is dat hij graag sport. Dat is dus helemaal in orde voor Maarten Vangramberen (40), VRT-sportanker en gezicht van het programma Wereldrecord. Meer zelfs: naar eigen zeggen is hij verslaafd aan lopen: "Ik loop elke dag, ook al is het maar een halfuurtje. Niks houdt me tegen: ik moet altijd voelen dat ik bewogen heb."

Lees meer

Tips AG Antwerp 10 Miles

Nick Van Peborgh won de AG Antwerp 10 Miles al 5 keer. Wie is er dan ook beter geschikt om tips over deze wedstrijd te geven dan hij? Niemand! Daarom gingen we bij Nick op bezoek.

Lees meer

Schoenenspecial Blessures voorkomen

In onze schoenenspecial behandelen we heel wat onderwerpen. Zoals: hoe kan de juiste schoen blessures voorkomen?

Lees meer

Schema 25 km in 9 weken

Dit jaar staat de Great Breweries Marathon een beetje vroeger dan gewoonlijk op de kalender. Op 12 mei is de omgeving van Puurs in de ban van de loopwedstrijd waarin de lokale brouwerijen centraal staan. Het evenement biedt ook een wedstrijd van 25 kilometer aan. Energy Lab-coach Paul Van Den Bosch stoomt je in sneltempo klaar om die afstand te overbruggen.

Lees meer

Voeding Ontbijt

Goed ontbijten voor je gaat lopen, is belangrijk. Behalve als je voor een vetloopje kiest. Het is trouwens niet altijd even duidelijk uit welke voeding we de meeste energie halen. Wij spraken met sportdiëtistes Deborah De Jaegere en Jolien Lewyllie (Energy Lab). Dankzij hun advies weet je welke ontbijtgewoontes je loopprestaties een boost geven en sta je tijdens je ochtendloop niet voor onaangename verrassingen.

Lees meer

Training Vervangers lange duurloop

Op 1 januari mocht iedereen het horen: in 2019 zou je een marathon lopen. Maar ondertussen moet je toegeven dat je - op z'n zachtst gezegd - geen fan bent van duurlopen. 'Gelukkig zijn er enkele alternatieven', verklapt Thijs Dekiere, coach bij Energy Lab. 'Besef wel dat je je lange duurtrainingen niet zonder gevolgen kan schrappen.'

Lees meer

Materiaal Zonnecrème

In het voorjaar zijn de weersomstandigheden even onvoorspelbaar als de tweets van Donald Trump. Maartse buien en aprilse grillen spelen verstoppertje met de zon. Heeft het dan wel zin om zonnecrème te smeren? Dermatologe dr. Sofie De Schrijver is formeel: 'Vast en zeker! Eigenlijk moet je je huid het hele jaar door tegen de zon beschermen.'

Lees meer