InterviewKim Clijsters

Als nummer 1 van de wereld in het vrouwentennis toverde Kim Clijsters de mooiste punten uit haar racket, maar de looptrainingen waren nooit haar favoriete onderdeel. Dat is nu wel even anders.

Lees meer

TipsLopen op het strand

Ik ga op vakantie en ik neem mee: mijn loopschoenen! Want wat is er mooier dan een duurloop op het strand? Wij zochten uit of zulke loopjes ook goed zijn voor je lichaam en je loopspullen.

Lees meer

TipsZomerloopjes & drinken

Lopen onder een zomers zonnetje is heerlijk, behalve als je onvoldoende drinkt. Dat leidt niet alleen tot prestatieverlies, maar ook tot een onaangenaam gevoel. Tijd voor een basiscursus lopen en drinken tijdens de loopzomer.

Lees meer

ReportageCryotherapie

Koudetherapie is hot. Ook in ons land krijgt de cryohype voet aan de grond. Dat hoeft niet te verbazen, want al wat je leest over cryotherapie belooft duizelingwekkende resultaten. Vooral een sneller herstel. Onze man nam de proef op de som.

Lees meer

Schema15 kilometer

De zomer is de ideale periode om je voor te bereiden op een van de vele mooie najaarswedstrijden. Zoals HBvL Dwars door Hasselt, waar je de kans krijgt om voor het eerst de kaap van de 15 km te ronden. Energy Lab-coach Paul Van Den Bosch gidst je met een schema van 12 weken naar dat doel.

Lees meer

NieuwTrainen met Axelle

Goed nieuws, want niemand minder dan Axelle Dauwens helpt je voortaan bij je trainingen. Tweemaandelijks geeft de profatlete je een inkijk in haar trainingsschema, toont ze oefeningen die nuttig zijn voor de recreatieve loper en voegt ze er interessante weetjes aan toe. Want een topsporter weet als geen ander: alle details zijn belangrijk. Deze maand: de opwarming!

Lees meer

VoedingBBQ voor lopers

Eindelijk zomer, hét seizoen voor gezellige barbecues. Als je je tijdens juli en augustus vergooit aan massa's aperitiefhapjes, vlees, saus, stokbrood en desserts, is de kans wel reëel dat je in september niet meer in je loopbroek past. Gelukkig bestaat er zoiets als healthy BBQ.

Lees meer

AboactieSportoortjes

Wie zich in juli of augustus abonneert op running.be magazine, krijgt daar sportoortjes van JVC bovenop als welkomstgeschenk. Check hier ons aanbod.

Lees meer