Wat hadden de protagonisten te vertellen na afloop van de ING Dwars door Brugge?

"Het ging vlot vandaag", was de eerste reactie van Tom Van Hooste na de ING Dwars door Brugge. Een understatement. De Oost-Vlaming maakte er een demonstratie van door de volgepakte straten van Brugge.

"Echt verbaasd was ik niet. Vorige week op de Ekiden was ik wel verrast. Na tien dagen ziekte al zo'n vormpeil, dat had ik niet verwacht. Dit bevestigt wat ik nu weet: de topvorm komt eraan." Juist op tijd. Binnen enkele weken wil Van Hooste in Neerpelt zijn limiet halen op de 10 km voor de EK. Die 28.50 moet hij spelenderwijs halen.

Guy Fays: "Niets aan te doen"

Guy Fays zat minutenlang uit te hijgen na aankomst. "Ik heb alles geprobeerd, ik kwam geen meter dichter bij de ontketende Van Hooste. Hij was gewoon een klasse te sterk. Chapeau!"

Catherine Lallemand: "Geen problemen"

Catherine Lallemand sluipt op kousevoeten naar de top van de rangschikking van de Partena Run Classics Vlaanderen. De Waalse won in Brugge afgetekend voor Sylvie Verthé en komt op vijf punten van de West-Vlaamse en van Nathalie De Vos, maar ze heeft, net als De Vos, nog maar twee wedstrijden gelopen.

"Vandaag was het mijn afstand", zei de kleine Waalse. "Ik heb tot de 9de kilometer met Verthé gelopen. Toen ben ik van haar weggegaan. Ik zat stukken frisser dan op de Ekiden. Toen had ik twee dagen voordien nog een heel zware training gedaan. Een vergissing."