INGFranšais  |  English  
U bezoekt momenteel editie 2006.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Organisatie
B.R.R.C. / Octagon cis
Het goede doel
Lopen? Een feest
ING, sponsor van het hardlopen
Een internationaal sponsoringprogramma

De organisatie van de ING Running Tour past in het kader van het wereldwijde sponsoringprogramma "ING Globerunners". Overal ter wereld sponsort ING de organisatie van marathons en hardloopwedstrijden. Dit gebeurt onder de vorm van een langdurig partnership met organisatoren van reeds bestaande evenementen, maar ook nieuwe wedstrijden worden in het leven geroepen, zij het dan voor kortere afstanden. (5, 10 Km)

Het uiteindelijke doel is het hardlopen aan te moedigen, door duizenden deelnemers en enthousiaste toeschouwers een unieke marathonervaring te bieden. Het ING Globerunners programma bestaat op dit ogenblik uit een aantal van de meest belangrijke marathons in de wereld zoals de ING New York City Marathon en de ING Amsterdam Marathon. Hiermee is ING het eerste bedrijf dat wereldwijd marathons en langeafstandswedstrijden sponsort.

ING en de marathon, een doordachte keuze
Het hardlopen is bovenal een universele sport. Het wordt in alle werelddelen op dezelfde manier beoefend. Deze discipline geeft ING dus de kans een wereldwijd sponsoringprogramma met overal dezelfde eigenschappen te ontwikkelen in de verschillende landen waarin de groep actief is. ING heeft in de marathon en in de langeafstandswedstrijden in het algemeen, de eigenschappen teruggevonden die voor hen van het grootste belang zijn:
 • De waarden van de atletiek sluiten aan bij die van ING: zichzelf overtreffen, de langetermijnvisie, the drive to do more.
 • De langeafstandswedstrijd brengt toeschouwers van alle leeftijden en met verschillende achtergronden samen. Zo telt ING onder zijn werknemers en zijn klanten mensen van uiteenlopende leeftijden en van verschillende sociale achtergronden en culturen.
 • De marathon is een collectieve ervaring: alle hardlopers staan samen voor dezelfde moeilijke taak: een afstand van meer dan 42 km afleggen. Ze delen een menselijke ervaring met elkaar maar ook met de toeschouwers en dat gedurende het hele parcours. Dit gevoel van samenhorigheid en solidariteit is eveneens de drijvende kracht achter de professionele activiteiten van ING.
  Met de marathons steunt ING ook de minderbedeelden
  Het ING Globerunners Programma is ook bezieler van sociale projecten in de betrokken landen en steden. Door middel van een werking die de naam ING Run for Something Better kreeg, steunen enkele topatleten een goed doel uit het land waar de wedstrijd wordt gehouden.

  Afhankelijk van hun rangschikking geeft ING hen een bepaalde som. Samen met ING overhandigt de atleet deze cheque dan aan de vereniging die hij of zij heeft uitgekozen. Zo hebben 4 vrouwelijke topatleten in New York een organisatie uitgekozen die kinderen uit de arme wijken van de stad helpt.

  Elk van deze atleten heeft van ING een som gekregen die zij volledig hebben geschonken aan de organisatie waarmee zij zich hebben verbonden. Surf voor meer informatie over het volledge programma naar http://www.ing.com/globerunners/  © 2006 ING BELGIUM. All rights reserved.  ING.be  Contacteer ons  Legal  Running.be
                ING Running Tour, postbus 73, 3980 Tessenderlo, fax 011/45.99.10