running
U bezoekt momenteel editie 2007.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Voedingsadvies
Ik beweeg en eet me fit!
Een gezonde levensstijl bestaat uit veel beweging en een evenwichtige voeding. Begin je met Start to Run, dan ben je op de goede weg maar misschien kan je nog wel wat tips gebruiken...

Probeer minstens 30 minuten per dag te bewegen. Dit kan door te sporten, maar ook door een kleine aanpassing in je dagelijkse bezigheden. Ga hiervoor vaker te voet of neem de fiets, kies de trap in plaats van de lift.

Als recreatieve sporter volstaat het gezond, evenwichtig en gevarieerd te eten volgens de aanbevelingen van de actieve voedingsdriehoek. Zo krijgt je lichaam de kans te herstellen van een vorige inspanning en ontvangt het meteen ook alle nodige voedingsstoffen om een nieuwe prestatie te kunnen leveren.
Wil je meer info over de actieve voedingsdriehoek? Klik dan HIER!

Kies best voor verse groenten en vers fruit:
 • Ze bevatten bijna geen calorieën en zijn een schat aan vitamines, mineralen en antioxidanten.
 • Ze hebben een volle smaak.
 • Ze zijn geschikt voor rauwkost, slaatjes en andere calorie-arme bereidingen. (Voor meer info over verse groenten en fruit, klik HIER)

En melkproducten:
 • Ze bevatten belangrijke eiwitten en calcium voor een sterk spierweefsel en gezonde botten. Daarnaast leveren ze nog tal van andere essentiële voedingsstoffen zoals zink, magnesium en de vitaminen B2 en B12. Die vitaminen houden je niet alleen fit en gezond, maar zorgen er ook voor dat je lichaam de opeenvolgende trainingssessies makkelijk aankan.
 • Ook van de andere voedingsgroepen moet je voldoende hoeveelheden binnen krijgen zodat je genoeg fut hebt om te lopen en ook voldoende kan recupereren na een inspanning. Koolhydraten zoals brood, deegwaren, rijst, aardappelen en fruit zijn goede energieleveranciers.
 • Zorg ook dat je genoeg water drinkt (in totaal 1.5 liter) zowel tijdens de maaltijd als tussendoor. Zeker na het lopen heb je extra vocht nodig.
Als loper kan je maar beter tegen een stootje
Wil je gezonder beginnen leven? Dan is leren lopen met Start to Run een goed idee.

Maar een betere levensstijl is méér dan bewegen alleen… Je moet ook je eetgewoonten aanpassen. Het kwaliteitsmerk van verse groenten en fruit Flandria en MELK geven je als officiële partners van Start to Run de kans om op een evenwichtige manier aan de slag te gaan met het "Start to Eat®-voedingsplan".

Het Start to Eat®-voedingsplan biedt:
Een schema van 10 weken dat aansluit bij de basisschema's van Start to Run Lekkere en eenvoudige recepten voor elke dag Een praktische uitwerking van de actieve voedingsdriehoek, met combinatie van verse groenten en fruit, graanproducten en melkproducten Kortom, voedingsadvies op maat!

Start to Eat®: een voorproefje…
Wij geven je een voorproefje van het Start to Eat®-voedingsplan voor de eerste week. Dit is gebaseerd op het schema van week 1 van Start to Run waarbij er op dag 1-3-5 wordt gelopen. Hierdoor kan je op elke dag van de week met het voedingsplan beginnen. Het volledige voedingsplan, alle recepten en tips vind je op www.start2eat.be.

Nog enkele tips:
 • Neem 2 tot 4 uur voor de inspanning geen uitgebreide maaltijd. Tot ongeveer een uur van tevoren kunnen nog wel gezonde, lichte tussendoortjes zoals een stuk fruit of wat yoghurt.
 • Vul je energiereserves op de juiste manier weer aan. Dit kan het best door bijvoorbeeld fruit te eten of een boterham in combinatie met melk of een melkproduct.
 • Eet minstens 3 keer per dag en sla geen maaltijden over.
 • Kies voor gezonde tussendoortjes en energieleveranciers (geen energierepen of -drankjes).
Download HIER het voedingsplan voor week 1. De voedingsplannen voor de volgende weken kan je downloaden op www.start2eat.be.
Flandria: kwaliteitslabel voor groenten en fruit Uniek in Europa
Het kwaliteitslabel Flandria garandeert je:
 • Een uitgebreid aanbod van klassieke groente- en fruitsoorten, maar ook aardappelen, minigroenten en scheutjes
 • Teelt door familiebedrijven waarbij strenge regels gevolgd worden
 • Topkwaliteit: enkel de beste producten komen in aanmerking voor het label
 • Er wordt gewerkt met hommels voor de bestuiving, natuurlijke bestrijders en milieuvriendelijke technologie
 • Absolute versheid: tussen de oogst en de verkoop op de veiling ligt minder dan 24 uur
 • Voedselveiligheid door traceerbaarheid, interne en externe controle