U bezoekt momenteel editie 2013 van de website.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Parcours
De start en aankomst bevinden zich in Energy Park (Domein De Vijvers). Zie "Hoe geraak ik er" voor een gedetailleerde routebeschrijving.

Het parcours zal ongeveer 10 km lang zijn en minstens 15 hindernissen bevatten.

Vanaf nu maken we wekelijks een hindernis bekend. Enkele hindernissen houden we uiteraard als verrassing. Maak alvast kennis met de volgende hindernissen:
Foxhole
Bij deze proef zal je heel nauw kennismaken met n van de vier natuurelementen, namelijk met aarde. Je zal immers in en door een foxhole of vossenhol, weliswaar op mensenmaat, moeten kruipen. Donker zal het zeker zijn en als het de dagen voordien geregend heeft, ook nog eens lekker vochtig. Een eerste proef dus waarbij je de natuur zal proeven, ruiken n voelen ... Hopelijk zijn jullie niet vies van een beetje modder?!
The Big Splash
Een klinkende naam, die zoals jullie al kunnen vermoeden een echte waterproef zal zijn. Dit zal dan ook de eerste waterproef zijn die jullie op het parcours tegenkomen, maar zeker niet de laatste!

Een kleine 50 m moet je door het water om dit stuk van het parcours te overbruggen. Geen superdiep water, maar om je benen toch even wat rust te gunnen worden er zwembad-lijnen gespannen, waaraan je je kan voorttrekken tot aan de overkant. Je begrijpt het goed, droog blijven is absoluut geen optie op deze klassieker! Een leuke proef dus voor echte waterratten, maar voor de rest van het parcours ben je wel verzekerd van natte schoenen en kleren, wat het lopen er niet op zal vergemakkelijken!
Sahara
Het hoofdingredint van deze proef laat zich erg gemakkelijk raden: zand, zand en nog eens zand. Bovendien wordt deze open zandvlakte, als de zon van de partij is, zeker de warmste plek van het parcours.

Wat ons betreft zeker n van de zwaardere proeven. We graven speciaal voor jullie twee diepe putten. In de kuil geraken zal geen probleem zijn, er terug uit klimmen is de echte uitdaging aan deze proef. Hulp van je mede- n tegenstanders zal hier zeker van pas komen. Deze proef lijkt op het eerste zicht eenvoudig, ze zal echter loodzwaar blijken te zijn!
The Creek
Zoals de naam doet vermoeden is dit opnieuw een echte waterproef. Een dikke veertig meter van het parcours moeten jullie doorheen een gracht afleggen. Al lopend, stappend of misschien eerder al strompelend aangezien het water boven jullie knien zal staan. En advies: bind je veters bij de start stevig vast, zodat je je schoenen niet kwijtgeraakt in deze sompige ondergrond!
Fog You
Fog You is een gloednieuwe proef. We zijn er echter nog steeds niet uit of dit een luchtproef of toch eerder een vuurproef is, aan jullie dus om achteraf te beslissen welk natuurelement er het sterkste aan bod kwam.

Bij deze proef sturen we je het bos in. Paden zijn er niet waardoor je zelf een weg moet zoeken tussen de bomen en de struiken. Je denkt dus best drie stappen vooruit om deze proef snel achter je te kunnen laten. De passage wordt bovendien bemoeilijkt door een dichte mist/rook die tussen de bomen zal hangen. Flitsende lichten/ bliksemschichten zorgen ervoor dat je zelfs misschien echt even het noorden kwijtgeraakt. Kijk dus goed uit, zon boom kan immers hard aankomen als je hem niet uit de weg gaat.
Walls of Fame
Walls of Fame is een echte klimproef, waarbij je de hulp van je mede- en tegenstanders opnieuw goed zal kunnen gebruiken. Tijdens deze proef sturen we je over maar liefst vijf obstakels. De eerste zal waarschijnlijk nog vlot lukken, maar of je armspieren bij de vijfde muur nog willen meewerken, valt af te wachten. Wat extra armspiertrainingen de volgende weken zullen alleszins zeker geen kwaad kunnen!
Pull & float
De volgende proef die we aankondigen is een waterproef, waarbij de hulp van je mede- en tegenstanders onmisbaar is. Tijdens deze proef zal je samen met ongeveer 10 tot 12 deelnemers een vlot moeten verdertrekken om de overkant van het water te bereiken. Op je eentje een onmogelijke klus. Er zullen in totaal 10 vlotten beschikbaar zijn.

OPGELET: dit is een groepsproef: je mag dus niet vertrekken vooraleer er 10 tot 12 deelnemers op het vlot zijn.

Deze proef kadert in het "Stihl Spartacus Run" concept waarbij het belangrijker is om je eigen grenzen te verleggen dan om een "snelste eindtijd" neer te zetten.