Proximus Diamond Games Antwerp 2006

[an error occurred while processing this directive]
Toekomst Proximus Diamond Games
Naar aanleiding van het persbericht dat door de WTA Tour werd verspreid en waar het tornooi van Antwerpen niet werd opgenomen in de kalender van 2009 verduidelijkt de organisatie van de Proximus Diamond Games Antwerp met een persbericht de situatie.

Momenteel worden wat de toekomst van de Proximus Diamond Games betreft alle opties bekeken en is er nog geen officiële beslissing hieromtrent aan de WTA Tour meegedeeld. Vandaar dat het tornooi van Antwerpen op de WTA kalender voor 2009 nog niet is opgenomen.

Deze verschillende opties zijn een puur WTA tornooi of een gemengd WTA en ATP- tornooi. Ook de optie of Antwerpen een officieel erkend tornooi blijft of een invitatietornooi wordt, blijft nog open. De periode waarin het tornooi in 2009 zal plaatsvinden ligt momenteel nog niet vast. De uiteindelijke beslissing m.b.t. de toekomst van de Proximus Diamond Games Antwerp zal ten laatste in september van dit jaar bekend zijn.

Ondertussen is de datum voor 2008 wel bevestigd. De zevende editie van de Proximus Diamond Games Antwerp zal opnieuw een Tier II tornooi zijn en vindt plaats van 9 tot 17 februari 2008. Er wordt ook net als bij de voorgaande edities gestreefd naar een topbezetting van minimum 5 speelsters uit de top 10 van de WTA-ranking.
'Kim Clijsters dankuwel!'
'Je hebt alles gegeven. Bent nooit beginnen zweven, want tennis is een spel. Kim Clijsters dankuwel!' Clouseau bracht na afloop van de finale een muzikale hulde aan de afscheidnemende tennisster, die tussen haar tranen door iedereen van harte bedankte voor de jarelange steun.

Kim Clijsters. (foto reporters)
Er waren alleen maar winnaars zondag. Amélie Mauresmo met haar diamanten racket, maar ook Kim Clijsters. De Limburgse kreeg na haar laatste officiële wedstrijd op Belgische bodem een minutenlange staande ovatie, maar dat was nog maar het begin.

Clouseau bracht een naar Kim aangepaste versie van Domino. "We blijven altijd vriendjes, dus ga en maak maar kindjes", was één van de nieuwe zinsneden. Een duidelijke wenk voor Kim en haar aanstaande echtgenoot Brian Lynch.

Lees hier de volledige tekst van het loflied van Clouseau 

"Ik ben al sinds ik klein was fan van Clouseau en Domino is toch wel mijn lievelingsliedje zeker", sprak Kim tot Koen en Kris en de 15.000 toeschouwers in het Sportpaleis. De jongens van Clouseau zongen ook nog Willy Sommers' hit Zeven anjers, zeven rozen en stopten Kim veertien prachtige ruikers toe.

Clijsters was tot tranen toe bewogen en wist niet wie ze eerst moest bedanken voor al die mooie momenten die ze in haar carrière mocht beleven. Ouders, grootouders, zus, tornooidirecteur en vriend Bob Verbeeck, Marc Herremans, Wim Fisette, Caroline Maes,...

Kim Clijsters: 'Die prachtige herinneringen zijn mij zo veel meer waard dan alle trofeeën die ik ooit in mijn carrière heb gewonnen.'
"Maar natuurlijk wil ik ook alle fans bedanken. Die brieven, bloemen en kaartjes die ik in de loop der jaren heb gekregen betekenen heel veel voor mij. Jullie hebben me zo veel teruggegeven", snikte Kim. "Die prachtige herinneringen zijn mij zo veel meer waard dan alle trofeeën die ik ooit in mijn carrière heb gewonnen."

Clijsters, die door de emoties bijna niet meer uit haar woorden kwam, wilde afronden tot ze zich realiseerde dat ze nog één iemand vergeten was. "O ja, Brian! Jammer dat hij net deze namiddag een basketmatch moest spelen. Maar hij is een geweldige kerel en ik kijk ontzettend uit naar onze trouw en misschien komen er wel snel kindjes!"

Een basketter of een tennisser? Dat zien we misschien binnen 20 jaar wel in het Sportpaleis...
Siemens heeft een hart voor rolstoeltennis
Marc Herremans heeft voor aanvang van de finale van de Proximus Diamond Games de Lifetime Achievement Award gekregen. Er was ook een demonstratiewedstrijd rolstoeltennis tussen Brigitte Ameryckx en Annick Sevenans.

Brigitte Ameryckx met haar 13de plaats en Annick Sevenans met haar 14de plaats behoren tot de wereldtop in het rolstoeltennis. De match (die na twee games op 1-1 eindigde) kaderde in een project dat Siemens heeft opgezet ("Siemens heeft een hart voor rolstoeltennis") met To Walk Again, de stichting van Marc Herremans.

Naast deze exhibitiewedstrijd organiseerde Siemens ook een veiling ten voordele van het rolstoeltennis. Tijdens de Proximus Diamond Games werd er tijdens elke avondsessie een item of outfit van één van de aanwezige toppers geveild. Dat bracht in totaal 7985 euro op.

Alles over de veiling 

Marc Herremans kreeg na de demonstratie rolstoelstennis de Lifetime Achievement Award. Hij had die prijs eind vorig jaar al verdiend, maar nog niet gekregen. Zondag, voor de finale van het enkelspel overhandigde Rik Lamoral, de voorzitter van de Belgische Beroepsbond voor Sportjournalisten hem de trofee ook echt.

Bij de prijsuitreiking werd ook aandacht besteed aan 'To walk again', de film die regisseur Stijn Coninx maakte over de ex-triatleet en die vanaf 25 april in de bioscoop te zien zal zijn.
Vorige berichten

[an error occurred while processing this directive] 
tennis@cis.be - ticketinfo: 070 345 345
copyright 2007, Proximus Diamond Games Antwerp