X
Etixx Classics Tour Logo
Primus Classic Logo

Primus Classic Cyclo

15.09.2018

INFO INSCHRIJVEN

Primus Classic Cyclo

Op zaterdag 15 september sluiten we de Etixx Classics Tour af met de Primus Classic Cyclo in Haacht, ondertussen een gevestigde waarde als seizoensafsluiter.

Een laatste keer dit seizoen schotelen we je 4 afstanden voor: 123km, 97km, 60km en een familietocht van 22km. Tijdens deze tocht laten we je kennis maken met bekende en minder bekende kuitenbijters in Brabant.

Een extra reden nodig om deel te nemen? Na je tocht kan je genieten van een gratis consumptie in afwachting van de aankomst van de profs en kan je de live-uitzending volgen op groot scherm. Daarnaast krijg je nog een heerlijk geschenkje van Brouwerij Haacht.

Kortom, redenen genoeg om te blijven fietsen tijdens de zomermaanden en samen de Etixx Classics Tour goed af te sluiten.

PARCOURS PRAKTISCH INFO

Feel Like a Pro

De Primus Classic (voorheen GP Impanis - Van Petegem) is een niet te onderschatten ééndagskoers voor profs . De erelijst spreekt dan ook boekdelen met oa. André Greipel, Sep Vanmarcke, Greg Van Avermaet, Fernando Gaviria en Matteo Trentin op het hoogste schavot in één van de voorgaande edities. Vanaf 2015 heeft de UCI deze wedstrijd dan ook bevorderd naar een wedstrijd 'Hors Categorie' (1 HC van de Europe Tour).

Tradititegetrouw vindt de start plaats in de geboortplaats van Peter Van Petegem en vanaf 2013, toen hoofdsponsor Primus zijn naam verbond aan de rit, ligt de finish aan de poorten van Brouwerij Haacht.

PARCOURS

Je hebt de keuze uit 4 afstanden: 123km, 97km, 60km en een familietocht van 22km

Voor zij die het seizoen rustig willen afsluiten hebben we een parcours van 60km uitgestippeld waarbij we toch nog 7 Brabantse kuitenbijters voorschotelen met oa. de Sigarenberg en de Pécrot. Onderweg is er één bevoorradingspost voorzien.

De mensen die zich wagen aan de 97km krijgen het dubbel aantal hellingen voor de kiezen en 2 bevoorraddingsposten.

Zij die de Etixx Classics Tour met een laatste tour de force willen afsluiten kunnen zich wagen aan de 15 hellingen over 123km.

Welke afstand je ook kiest, eindigen doe je in schoonheid aan Brouwerij Haacht waar een deugdoende verfrissing jou opwacht.

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Hieronder alvast een overzicht van de belangrijkse hellingen.

HOOGTEPUNTEN

 

Parcours Sigarenberg

1 Sigarenberg

Starten doen we met de Sigarenberg. 800m gemiddeld aan 4.5% met uitschieters tot 8%. Leuk weetje: In de buurt van de Sigarenberg woont Victor Campenaerts. Hij heeft nog altijd de snelste tijd op Strava. Verslag jij hem?

Parcours Pécrot

2Pécrot

Helling die we ook terugvinden in de Brabantse Pijl en pittige kuitenbijter. Deze 450m aan gemiddel 7% ga je zeker voelen. Gelukkig is er kort hierna een bevoorrading voorzien!

Meer info

Parcours Moskesstraat

3 Moskesstraat

In het hart van de druivenstreek krijg je de befaamde Moskesstraat voor de kiezen. Met uitschieters tot 17% en 8.9% gemiddeld ga je deze beklimming zeker voelen.

Meer info

PRAKTISCH

DEELNAMEPAKKET

 • Gratis consumptie bij aankomst
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met ETIXX sportvoeding - en drank, water, bananen, honingkoeken, wafels,...
 • Technische bijstand & pechverhelping
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Koffie aangeboden voor de start
 • Massage bij de finish
 • Kleedkamers met douches
 • Infokaart met vermelding van hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Een geschenk van Primus Haacht
 • Supporterszone vlakbij de finish van de profwedstrijd inclusief live-uitzending van de wedstrijd.

AFHALEN DEELNAMEPAKKET

Wie zich op voorhand inschrijft kan op vertoon van zijn/haar e-ticket aan de "Scan & Ride" stand meteen zijn/haar deelnamepakket in ontvangst nemen en zo in een mum van tijd aan de start staan.

Mensen die ter plaatse inschrijven kunnen terecht in de aangegeven inschrijvingszone en krijgen na betaling hun kaderplaatje mee. Wij raden je ten sterkste aan om je fiets te stallen in de voorziene bewaakte fietsenparking zodat je zonder zorgen en rustig je inschrijving kan afhandelen!

Inschrijven

START

Brouwerij Haacht
Provinciesteenweg 28
3190 Boortmeerbeek

 • 123km: 07u30 - 08u15
 • 97km: 07u30 - 09u00
 • 60km: 07u30 - 10u00
 • 22km: 07u30 - 10u00

Officiële sluiting finish om 14u00.

Overnachting

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vind je via volgende toeristische diensten:

INSCHRIJVEN

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Great War Remembrance Cyclo.

Tarieven (*) 22km 60km 97km 123km
De Ontsnapping (tot en met 03/09) 5 € 12 € 14 € 14 €
Het Peloton (na 03/09) 8 € 15 € 17 € 17 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 04/09, zo bevind je je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Heb je de juiste ontsnapping gemist en schrijf je pas in vanaf 04/09? Geen zorgen, ook het Peloton zal zich laten gelden en zal van Primus Classic Cyclo een topeditie maken.

Bekijk hier het deelnamepakket

*Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

GROEPSINSCHRIJVING (tot en met 04/09)

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

GEZONDHEID

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes


Ik doe mee

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de .

Algemene voorwaarden

U schrijft zich in voor deelname aan een evenement van We Ride NV, met maatschappelijke zetel te Ottergemsesteenweg-Zuid 808, 9000 Gent, Register rechtspersonen Gent afdeling Gent BTW BE0687.797.702 (hierna "Peloton") Voor al uw vragen is PELOTON uw aanspreekpunt. PELOTON is te bereiken elke werkdag tussen 9u en 17u. Telefoon: 011/45.99.27 - E-mail: info@peloton.be

 1. Artikel 1. Inschrijving
  De Deelnemer verklaart hierbij op het moment van inschrijving min. 18 jaar te zijn of de toestemming van zijn wettelijke voogd te hebben om zich in te schrijven voor het evenement.
  De inschrijving is slechts geldig indien het inschrijvingsformulier volledig en naar waarheid is ingevuld, het inschrijvingsgeld en betaling voor extra's volledig is voldaan en deze algemene voorwaarden zijn aanvaard.
 2. Artikel 2. Herroepingsrecht
  De inschrijving valt onder de diensten bedoeld in Art. VI, 53, 12° WER waarvoor het herroepingsrecht is uitgesloten.
  In geval van niet-deelname, ongeacht om welke reden, kan er geen aanspraak gemaakt worden op de terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's.
 3. Artikel 3. Annulering van het evenement
  Indien het evenement op grond van uitzonderlijke omstandigheden niet kan doorgaan, zal PELOTON voor zover mogelijk de deelnemers een gelijkwaardig alternatief bieden in de vorm van de mogelijkheid zichzelf gratis in te schrijven voor een nieuwe/de volgende editie van hetzelfde evenement, of een ander evenement van PELOTON. PELOTON zal per evenement beslissen welke van deze alternatieven op het evenement van toepassing zijn.
  PELOTON kan in geen geval verplicht worden tot terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's (zoals o.a. merchandising, T-shirts, trainingsschema, goede doel, ...)
 4. Artikel 4. Deelname
  Deelnemers jonger dan 16 jaar moeten steeds vergezeld zijn van een persoon ouder dan 18 jaar.
  Tijdens de deelname moet het bewijs van inschrijving (borstnummer, stuurnummer, polsbandje, ů ) steeds zichtbaar zijn.
  De deelnemer zal steeds respect hebben voor het milieu. De deelnemer waakt over zijn eigen veiligheid en die van de andere deelnemers. Deelnemers dienen de instructies van de organisatie, medische teams en politie te volgen.
  Op fietsevenementen zal de deelnemer steeds een valhelm dragen. De wegcode dient gerespecteerd te worden.
  De organisatie behoudt zich het recht voor om deelnemers die de bepalingen uit deze algemene voorwaarden niet respecteren of een gevaar vormen voor zichzelf of voor derden uit te sluiten van deelname.
 5. Artikel 5. Prijzen
  De vermelde prijzen zijn steeds in euro uitgedrukt en inclusief btw, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
 6. Artikel 6. Betaling
  De deelnemer dient steeds vooraf, bij inschrijving, het volledige bedrag van de inschrijving (inschrijfgeld en extra's) te betalen en dit via het voorziene online betalingssysteem.
  PELOTON meent alle mogelijke en relevante voorzorgen te hebben genomen en handelt zodoende als een normale en zorgvuldige online-verkoper. Eventuele diefstal kan dan ook niet tegen haar worden ingeroepen.
 7. Artikel 7. Wijziging van de inschrijving
  Deelnemers die hun inschrijving voor een evenement willen doorgeven aan een ander persoon kunnen dit op de dag van het evenement ter plaatse. Ze betalen hiervoor de administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd.
  Deelnemers die van afstand willen wisselen, kunnen dit ter plaatse, op de dag van het evenement. Ze betalen hiervoor een administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd. Indien voor de nieuw gekozen afstand een meerprijs geldt, zal ook die worden aangerekend.
 8. Artikel 8 Gezond & veilig sporten
  Deelnemen vereist een goede gezondheid. De deelnemer verklaart te voldoen aan deze voorwaarde. De organisatie beveelt voor deelname een preventief sportmedisch onderzoek aan bij een erkend sportarts.
 9. Artikel 9. Persoonsgegevens en intellectuele eigendomsrechten
  Alle informatie van de deelnemers is bestemd voor PELOTON. PELOTON en haar partners zullen deze gegevens gebruiken voor de deelname van het Event alsook voor marketing en communicatiedoeleinden. De Algemene Verordening Gegevensverwerking 2016/679 van 27 april 2016 i.v.m. de bescherming van de persoonlijke levenssfeer t.o.v. gegevensverwerking, voorziet het toegangsrecht tot de gegevens en het verbeteren ervan. De deelnemer kan te allen tijde vragen om verbetering van zijn persoonsgegevens, via de contactgegevens opgenomen in deze algemene voorwaarden.
  Door uw deelname aan het event verklaart u zich akkoord met een eventueel gebruik van uw gegevens, foto of portretrecht in druk, film, video e.a. voor promotionele doeleinden van PELOTON en haar events, zonder hiervoor een vergoeding te claimen.
  De deelnemer verklaart zich bekend met het feit dat er gebruik kan worden gemaakt van technieken die het mogelijk maken om op ieder gewenst moment zijn/haar precieze locatie te achterhalen door het opvangen van signalen van de chip, opgenomen in het bewijs van deelname dat de deelnemer draagt. De deelnemer verleent de toestemming aan PELOTON om deze informatie openbaar te maken, zodat deze door iedereen kan worden gezien.
  De deelnemer verleent toestemming aan PELOTON zijn locatie realtime te volgen (live tracking) op een wijze als hiervoor omschreven, om deze gegevens op te nemen in een bestand, te verstrekken aan derden en te publiceren via internet, via social media en via mobiele applicaties.
 10. Artikel 10. Opmerkingen/klachten
  Opmerkingen dienen ingediend te worden via één van in de aanhef vermelde kanalen. PELOTON zal steeds in alle redelijkheid proberen om elke opmerking te behandelen en dit binnen de 10 dagen na ontvangst via één van bovenvermelde kanalen. Indien dit niet lukt, zal dit eveneens aan de deelnemer worden gemeld en een alternatief tijdsverloop worden voorgesteld.
 11. Artikel 11. Geldigheid clausules
  Indien één of enkele artikels van deze voorwaarden nietig of onwettig zouden zijn, om welke reden dan ook, doet dit geen afbreuk aan de geldigheid van de andere onderdelen van de voorwaarden.

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

Hieronder alvast een algemeen voedingsschema.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer ge├»nteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of idee├źn. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
Belgi├ź
Peloton