De Philippe Gilbert Classic van 2018 zal herinnerd worden als een regeneditie. Maar dat hield vele enthousiastelingen niet tegen om toch af te zakken naar Aywaille voor een rit langs vele Ardense hellingen voor de Continental Cycling Heroes Tour.

De Ardense klassiekers zijn net voorbij, maar de Philippe Gilbert Classic is een lastig verlengstuk voor de wielertoeristen. In en rond Aywaille konden zij zondag genieten van het favoriete parcours van de Waalse wielerkampioen. Hellingen als Côte de la Redoute en de Muur van Hoei zorgden voor een mengeling van Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl.

De 87 km en 112 km kregen acht hellingen voorgeschoteld, terwijl de deelnemers van de langste afstand liefst veertien hellingen moesten overwinnen. Door de regen in Wallonië werd het lastige parcours dus nog een stuk zwaarder. Toch vonden veel liefhebbers nog de weg naar Aywaille, waaronder wielrenners Jasper Stuyven en Loïc Vliegen.

De volgende afspraak in de Continental Cycling Heroes komt er snel aan. Op 1 mei trekt het wielercircus naar Berlare voor de Greg Van Avermaet Classic. Zet je in zijn wiel voor een tocht op zijn favoriete trainingsparcours. Je hebt de keuze tussen 85, 115 of 150km en kan startan vanaf 07.30 uur.