Op de tweede manche van de Continental Cycling Heroes Tour was de zon volop van de partij. De deelnemers aan de Philippe Gilbert Classic konden zich in en om Aywaille uitleven op het geliefde trainingsparcous van de Belgische kampioen, die zelf ook meereed!

Philippe Gilbert reed een geweldig voorjaar met winst in de Ronde Van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Nadien moest hij van de fiets door een blessure, maar voor zijn eigen Classic keerde de Belgische kampioen terug op het stalen ros.

Om 8u30 reed hij een toertocht van 108 kilometer tussen de andere deelnemers. In de namiddag maakte 'Phil' tijd voor de kleinste fans. Hij reed om 13u en om 13u30 twee tochtjes met een pak kindjes, allemaal met pretoogjes op de fiets. Tot 18u30 bleef de Waalse wielerheld plakken om alle fans te begroeten.

Door de uitstekende resultaten van Gilbert is deze editie van de Philippe Gilbert Classic ook een recordeditie geworden. Het stralende zonnetje in Aywaille zag immers 3700 deelnemers vertrekken!

De wielertoeristen konden kiezen tussen drie afstanden: 83 km, 108 km en 141 km en onderweg kon je jezelf testen op enkele stevige kuitenbijters zoals de Côte de la Roche aux Faucons, de Thier Riga, de Muur van Hoei en de Côte de la Redoute.

Voor de deelnemers volgt er morgen of overmorgen op de MyPage trouwens nog een leuke vergelijkingsmogelijkheid. Want daar zal men de eigen tijd op de Redoute en de Roche aux Faucons kunnen vergelijken met Philippe. Zo'n zestig procent van hen koos voor de langste afstand van 141 kilometer, met 2400 hoogtemeters.

De volgende manche in de Continental Cycling Heroes Tour is de Greg Van Avermaet Classic. De olympische kampioen is binnen twee weken (13 mei) de grote wielerheld die centraal staat aan het Donkmeer in Berlare. Schrijf je nu al in!