Praktische info

Kruis zondag 29 april aan in je agenda want dan staat Philippe Gilbert je op te wachten aan het Centre sportif in Aywaille! Samen kunnen jullie een tocht maken op het parcours met de bekendste hellingen van de Waalse klassiekers! Je hebt de keuze tussen 86, 112 en 147km en kan starten vanaf 07.30u.


WAAR EN WANNEER


SCAN & RIDE


DEELNAMEPAKKET


FOTOSERVICE


OVERNACHTING


CYCLING VLAANDEREN


LABEL MV OK


WE CARE ABOUT CYCLING


Je kan kiezen tussen drie afstanden: 86 km, 112 km en 146 km en onderweg kan je jezelf testen op enkele stevige kuitenbijters zoals de Côte de la Roche aux Faucons, de Thier Riga en de Muur van Hoei. Eindigen doe je in schoonheid met de prachtige Côte de Niaster en de legendarische Côte de la Redoute!

De GPX files van het parcours zullen een week voor het event online staan.

Côte de la Redoute

Deze helling van 1.6 km en maximale stijgingspercentages tot 20% is het decor geweest van enkele legendarische duels tijdens Luik-Bastenaken-Luik. Denk maar aan de editie van 1999 waar frank vandenbroucke Michele bartoli achterliet.

Côte de la Roche aux Faucons

Sinds deze helling is opgenomen in het parcours van Luik-Bastenaken-Luik zorgt hij telkens voor een schifting. De klim loopt 1.5 km geleidelijk op met pieken tot 16%!

Muur van Hoei

De scherprechter van de Waalse Pijl! Onderweg passeer je zeven kapellen, die de weeën van de Maagd uitbeelden. Tussen de derde en vierde kapel, in de fameuze chicane, wordt een stijgingspercentage van 19% ( in de binnenbocht zelfs 25%) gemeten

Côte de Niaster

Dé verborgen parel vindt je terug op het einde van het parcours. Een mooie kronkelende weg van 1,8 km met een prachtig uitzicht als beloning!

 

Startnummer:

SPORTOGRAF.COM is de officiële fotoservice van de Philippe Gilbert Classic. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen.

Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Na de tocht kan je je persoonlijke foto's opzoeken!

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vindt u via de volgende toeristische dienst:
Toerisme Luik: http://www.liege.be/tourisme-nl, 04 221 92 21


Veilig sporten


Trainingsschema's MyEnergyLab


Voeding