X

Peter Van Petegem Classic 15/04/2018

Foto's Fotoservice

Positieve reacties op vernieuwde Peter Van Petegem Classic

Voor het eerst ging de Peter Van Petegem Classic, onderdeel van de Proximus Cycling Challenge, door vanuit de heimat van De Peet. Vanuit Brakel reden 2.500 fietsliefhebbers over een vernieuwd parcours.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Peter Van Petegem Classic! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hieronder kan je na de tocht je persoonlijke foto's opzoeken!

Parcours

Vanuit Brakel rijden we via Everbeek naar Geraardsbergen waar we de Bosberg voorgeschoteld krijgen. Vervolgens loopt het parcours naar de Congoberg om van daaruit richting Gooik te gaan en de zeer goed bewaarde kasseistrook van "Hel van Oetingen".

Na een bevoorrading aan het standbeeld van Urbanus, gaat het verder richting Edingen waar de rustige wegen en de prachtige natuur worden opgezocht. Aangekomen in de streek van la "Wallonië Picarde" zal de langste afstand verder rijden doorheen het bos van Saint-Marcoult naar Thoricourt en Lombise (waar in de verte Pairi Daiza te zien is). Via Lens trek je dan rond het militair complex van Chièvres om een knoert van een kasseistrook van 3,5km ten lijve te gaan. Na een welverdiende bevoorrading gaat het richting de "Pays des Collines". Alle afstanden komen weer samen in Ogy om samen La Houppe aan te vatten waarna de richting van Maarkedal wordt genomen. Via Etikhove beklim je de Varent om te stoppen bij Brouwerij Roman.

Als finale gaan we nog even langs de klassieke Haaghoek, de Keiweg en de Langendries. Als uitsmijter is er de Veldeman om eens de Valkenberg ... naar beneden te rijden en zo aan te komen in Brakel.

De GPX files van het parcours zullen een week voor het event online staan.

Er is keuze uit drie afstanden:

 • 82 km (881 hoogtemeters)
 • 111 km (1335 hoogtemeters)
 • 162 km (1729 hoogtemeters)

Parcoursoverzicht

Parcoursoverzicht

Parcours Tenbosse

1. Tenbosse

De straat Tenbosse staat bekend als helling in de wielerklassieker Ronde van Vlaanderen. De Tenbossestraat wordt pas sinds 1997 erkend als helling, toen bleek dat de wedstrijd vaak hier in een definitieve plooi viel.

Meer info

Parcours Bosberg

2. Bosberg

Achter de Muur van Geraardsbergen - bij Attembeke - ligt de Bosberg. Een flinke kuitenbijter op kasseien. Bij deze klim zit het venijn in de staart dus zorg ervoor dat je tot op het einde voldoende energie hebt!

Meer info

Parcours Congoberg

3. Congoberg

De Congoberg bevindt zich in Galmaarden en heeft een lengte van 1.100m en een gemiddeld stijgingspercentage van 5%.

Meer info

Parcours Langendries

4. Langendries

De Langendries, lange broer van de Berendries, wordt ook weleens de Hostellerie genoemd naar het voormalig restaurant aan de voet. De helling bestaat uit een brede asfaltweg.

Meer info

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Cycling Vlaanderen

Kloppend hart van het wielrennen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Klik hier en word nu lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton