X
Etixx Classics Tour Logo

Omloop Het Nieuwsblad Cyclo

"Feel like a pro"

25.02.2018

Uitslagen Fotoservice

Omloop Het Nieuwsblad Cyclo

3500 enthousiaste wielertoeristen trotseren de kou in Omloop Het Nieuwsblad Cyclo

Daags na de profs konden de wielertoeristen zich uitleven op het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad. Ondanks het ijskoude weer mocht de opener van de Etixx Classics Tour 3500 deelnemers verwelkomen!

De populairste afstand was de 93 km, die net als de 66 km startte en finishte in Ninove. Maar er waren ook 1000 moedigen die goed ingeduffeld naar 't Kuipke in Gent afzakten om van daaruit de langste tocht van de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo, 128 km, aan te vatten. 11 hellingen, 4 kasseistroken en 966 hoogtemeters later kwamen ook zij onder een stralende winterzon aan in Ninove.

Na afloop zagen we afgepeigerde maar vooral ook blije gezichten. Het tweeluik Muur van Geraardsbergen-Bosberg heeft voor elke wielerliefhebber iets magisch en vormde bij alle drie de afstanden het sluitstuk van een prachtige tocht.

Bekijk de foto's Video

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Omloop Het Nieuwsblad! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hieronder kan je na de tocht je persoonlijke foto's opzoeken!

Video

Feel Like a Pro

Tijdens de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo voel jij je profrenner voor een dag! Voor de profs is dit de eerste echte klassieker van het wielervoorjaar, net als voor de wielertoeristen. Starten doe je in de schaduw van 'T Kuipke, een echte wielertempel. Van daar vertrek je richting Meerbeke (Ninove) waar de dag voordien de profrenners om de bloemen strijden tijdens de Omloop Het Nieuwsblad. Onderweg dokker je over identiek dezelfde kasseien, beklim je dezelfde loodzware hellingen en geef je alles tijdens de volledig vernieuwde finale op de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg. Kan ook jij, zoals de profs, het zegegebaar maken wanneer je over de finish rijdt in Meerbeke? Ride Like a Pro, Feel Like a Pro!

PARCOURS

In dé openingsklassieker van het wielerseizoen 2018 maak jij kennis met het volledig vernieuwde parcours van de Omloop Het Nieuwsblad. Kasseistroken als Haaghoek of Ruitersstraat, hellingen als de Eikenberg, Wolvenberg of de Leberg én een volledig vernieuwde mythische finale, je krijgt ze allemaal voor de wielen geschoven. Denk jij over het juiste stel benen te beschikken? Ga dan voor de 128km (11 hellingen, 4 kasseistroken), start in Gent en kom aan in Ninove. Begin je het wielervoorjaar liever met een kortere afstand, dan zijn er de parcours van 93km (1 kasseistrook, 8 hellingen) en 66km (5 hellingen), die beiden zowel starten als aankomen in Ninove.

  • 66km - 487 hoogtemeters
  • 93km - 785 hoogtemeters
  • 128km - 966 hoogtemeters

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Ontdek hier het parcours!

HELLINGEN & KASSEISTROKEN

 

Parcours Eikenberg

1 Eikenberg

Een vaste waarde in zowel de Omloop Het Nieuwsblad als heel wat andere voorjaarsklassiekers. De Eikenberg is zeker niet de langste en ook niet de steilste kasseihelling in de Vlaamse Ardennen, maar zal ook de getrainde wielertoerist een eerste keer naar adem doen happen tijdens Omloop Het Nieuwsblad Cyclo.

Meer info

Parcours Wolvenberg

2Wolvenberg

Na de Eikenberg trekt de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo meteen naar de Wolvenberg, een steile asfalthelling in Oudenaarde met een maximaal stijgingspercentage van 17,3%.

Meer info

Parcours Molenberg

3Molenberg

Vorig jaar opnieuw opgenomen in het parcours van Omloop Het Nieuwsblad voor de profs en ook dit jaar van de partij in zowel de profwedstrijd als de cyclo. Met een maximum stijgingspercentage van 14,2 % en veeleisende kasseien zal de Molenberg in beide parcours een prominente rol spelen.

Meer info

Parcours Haaghoek/Leberg

4Haaghoek/Leberg

De 1,7km lange, golvende, kasseistrook in Sint-Kornelis-Horebeke is één van de speerpunten in de Omloop Het Nieuwsblad voor profs. Maar liefst 3 passages over de Haaghoek zorgen voor een serieuze schifting in de openingsklassieker van het wielerseizoen. Als wielertoerist hoef je de Haaghoek slechts één keer te overwinnen, belonen doen we je niet met rust, maar met de smalle en steile Leberg!

Meer info

Parcours Muur Van Geraardsbergen

5Muur Van Geraardsbergen

Komende van Brakel en na enkele snel opéénvolgende hellingen, loert de Muur van Geraardsbergen in de verte. Na enkele jaren van afwezigheid werd De Muur vorig jaar opnieuw opgenomen in de Ronde van Vlaanderen, daarnaast zal hij dit jaar ook schitteren in de finale van Omloop Het Nieuwsblad. Noodgedwongen kiezen we voor een iets andere, maar niet minder uitdagende aanloop. De zware Denderoordsberg, bekend uit de slotetappe van de BinckBank tour, zorgt voor de perfecte opwarming. Eens aangekomen aan de voet van de Muur wachten 475 m kasseien en stijgingspercentages tot 20% je op, boven laten we de Kapelmuur "rechts liggen" om in volle vaart richting laatste helling van de dag te trekken, de Bosberg!

Meer info

Parcours Bosberg

6Bosberg

Het spreekwoord “De laatste loodjes wegen het zwaarst” was zelden zo toepasselijk als in de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo. Wie de laatste helling en kasseien overwint, wordt beloond met één rechte, licht dalende, lijn naar de finish. Hopelijk heb je wind in de rug!

Meer info

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

We begeleiden je graag met een specifiek aangepast voedingsschema voor de klassieker Omloop het Nieuwsblad, met vermelding van de juiste bevoorradingspunten.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton