Op zondag 8 april 2018 kunnen lopers in Gent voor de vijfde keer deelnemen aan het loopevenement door het havengebied: 'North Sea Port Run Gent'. Aan de nieuwe start- en aankomstplaats, het Mercatordok, worden meer dan 2000 lopers verwacht.

Het unieke parcours brengt de lopers op plaatsen waar men anders niet mag komen: over kaaien, langs dokken en door heel wat bedrijven in de haven. Met afstanden tussen 1 en 21 km is er voor elk niveau een aanbod.

VOOR IEDEREEN

North Sea Port Run Gent is een echt familie-evenement, met een aanbod voor jong en oud en voor zowel beginnende als geoefende lopers. Voor kinderen is er de Chiquita Kids Run. Voor en na hun deelname kunnen zij zich uitleven op een springkasteel. Verder is er keuze tussen verschillende afstanden: 5 km, 10 km, halve marathon en 21 km Run & Bike (1 fietser en 1 loper die elkaar steeds afwisselen). Traditiegetrouw staan ook heel wat (haven)bedrijven met een team van lopers aan de start.

De start- en aankomstplaats is dit jaar aan het Mercatordok met een sfeervol dorp met attracties, animatie en eetstandjes voor deelnemers en supporters.

UNIEK PARCOURS

North Sea Port Run Gent is een unieke gelegenheid om het Gentse havengebied eens op een niet-alledaagse wijze te ontdekken. Tijdens deze loopwedstrijd loopt men ook door heel wat bedrijven, waar men letterlijk de activiteiten van het havengebied ziet.

Zo gaat het voor de langere afstanden eerst richting de gebouwen van Honda Motor Logistics Europe. Daar wacht de lopers een passage van 1,3 km. De wedstrijd van 5 km loopt van bij Honda terug naar de finish, terwijl de 10 en 21 km richting de gebouwen van Volvo Cars lopen. Na een uitgebreide passage door Volvo Cars (2,9 km) gaan de deelnemers van de 10 km terug richting finish, de 21 km-lopers trekken nadien nog langs de verschillende dokken.

INSCHRIJVEN KAN NOG

Tot zaterdag 7 april, 23u59, kunnen geïnteresseerde lopers zich nog online inschrijven. Op zondag 8 april kan er vanaf 8u ter plaatse ingeschreven worden.