Sport.be

Veldrijden

Cant: 'Eerste wedstrijd is altijd bang afwachten'

03.10.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Na het uitstapje naar de Verenigde Staten strijkt het veldritcircus dit weekend weer in België neer. Op zondag 6 oktober trekt de GP Pelt de Rectavit Series op gang. Wereldkampioene Sanne Cant begint dit weekend aan haar veldritseizoen, bij de mannen gaat Laurens Sweeck op zoek naar een vier op een rij.

Grote publiekstrekker in Pelt is wereldkampioene Sanne Cant. Haar fans hebben er een tijdje op moeten wachten, maar dit weekend begint ook zij aan haar veldritseizoen. Na de Berencross in Meulebeke op zaterdag verschijnt ze zondag aan de start van de GP Pelt, de eerste manche van de Rectavit Series.

De keuze om een maand later het veld in te duiken was een weloverwogen beslissing, onderstreept Cant. "Ik heb bewust voor het eerst de Amerikaanse crossen aan mij laten voorbijgaan", zegt de renster van Iko-Crelan. "De voorbije jaren moest ik steeds een maand bekomen van die jetlag en kwam ik er pas rond het EK helemaal door. Op die manier is het niet leuk om de wedstrijden hier in België aan te vatten. Die extra inspanningen zag ik dan ook niet meer zitten. Toen ik de wedstrijden op tv zag, had ik even spijt. Maar nu ik me fris en monter voel, valt dat gevoel wel mee."

Cant boekte in haar carrière al meer dan honderd overwinningen, toch blijft de start van een nieuw seizoen een sprong in het diepe. "Ik voel me goed en heb er veel zin in, maar zo'n eerste wedstrijd is altijd toch even bang afwachten. Je eigen gevoel is belangrijk, maar het is moeilijk in te schatten wat dat waard is ten opzichte van de andere rensters. Bovendien was ik niet de enige die de Amerikaanse crossen links heeft laten liggen. Mijn naam werd het meeste vernoemd, maar er waren veel rensters die niet naar de VS zijn afgezakt. Er gaan dit weekend veel vrouwen fris aan de start staan."

Cant boekte in Pelt al twee overwinningen en hoopt daar zondag een derde aan toe te voegen. "Het is best een technisch en lastig parcours, maar ik rij er wel graag. Al zal het zondag misschien nog wat wennen zijn. De voorbije weken heb ik rustig opgebouwd, veel bostrainingen heb ik nog niet achter de rug."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer