Sport.be

Veldrijden

Preview Telenet UCI World Cup: opnieuw clash Iserbyt-Aerts?

21.09.2019 | Ward Bollen

Belga

Zondagavond staat in Waterloo de tweede Amerikaanse manche in de Telenet UCI World Cup veldrijden op het menu. Daarna volgen nog zeven Wereldbekercrossen in Europa.

De manches in de Verenigde Staten zijn alleen voor de heren en dames eliten. De zeven wedstrijden in Europa hebben ook races voor beloften en junioren. Vorige week in Iowa City kregen we met Eli Iserbyt en Maghalie Rochette twee enigszins verrassende winnaars. In Waterloo gaat de wedstrijd door op het hoofdkwartier van Trek Bikes in Wisconsin.

Door de afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert bij de heren en o.a Sanne Cant, Marianne Vos, Annemarie Worst, Eva Lechner en Carmen Alvarado bij de dames krijgen de andere renners een uitgelezen mogelijkheid om in de twee Amerikaanse crossen een beslissende voorsprong te nemen.

Bij de heren is het dan vooral opnieuw uitkijken naar Eli Iserbyt en Toon Aerts die vorige week in Iowa de wedstrijd kleurden. Michael Vanthourenhout eindigde pas op de zevende plaats en zal in Waterloo absoluut beter willen doen om een sprong te maken in het klassement. Vorig jaar pakte Toon Aerts hier de zege voor Wout van Aert en Laurens Sweeck.

DAMES

De Canadese Maghalie Rochette hoopt bij de vrouwen haar vorm van vorige week te bevestigen. Het zou voor haar een geweldige start in de Telenet UCI World Cup betekenen. Zij hield in Iowa Katerina Nash en Clara Honsinger af, twee dames die wel eens opnieuw zouden kunnen meestrijden voor de zege.

Ellen Van Loy, Loes Sels en Marthe Truyers zijn de Belgische deelneemsters. Bij de heren staan 15 landgenoten op de inschrijvingslijst. De Amerikanen zijn met 16 heren en 19 vrouwen ruimschoots in de meerderheid.

Vanaf deze tweede Wereldbekermanche in Waterloo is het ook uitkijken naar een reglementswijziging. De eerste 24 in de Wereldbekerstand starten vooraan op de eerste drie rijen. Vanaf rij 4 wordt naar de individuele UCI-ranking gekeken. De afwezigen in de Amerikaanse manches zullen op 20 oktober in het Zwitserse Bern dus inhaalwerk hebben om vooraan te geraken.

LIVE op Play Sports 3:

20:15 Telenet UCI World Cup Veldrijden: Waterloo - dames
21:40 Telenet UCI World Cup Veldrijden: Waterloo - herenFacebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer