Sport.be

Veldrijden

Iserbyt wint in Amerika openingsmanche van de Wereldbeker

15.09.2019 | Marnick Claes

Belga

Eli Iserbyt heeft in het Amerikaanse Iowa de eerste manche van de Wereldbeker gewonnen. Hij finishte voor de Belgische kampioen, Toon Aerts en Daan Soete.

Op een zeer snel parcours met veel hoogtemeters kroonde Eli Iserbyt zich de snelste. Toon Aerts nam echter een uitstekende start in Iowa. Na de eerste ronde had hij een kleine voorsprong op een groepje met Iserbyt, Quinten Hermans, Jens Adams en Joris Nieuwenhuis, maar die eerste reed het gaatje dicht. Later reed het duo door naar een voorsprong van acht seconden, maar Laurens Sweeck wist deze achterstand te overbruggen. Daarna ging het tempo vooraan naar beneden en ook Michael Vanthourenhout, Daan Soete en Gianni Vermeersch maakte de aansluiting. 

In de vijfde ronde ging Toon Aerts nogmaals proberen om weg te geraken van de rest. Iserbyt, Vermeersch en Soete volgde. Sweeck verdween, maar dat kwam ook door een valpartij. Een ronde later op Mount Krumpit vertrok Aerts samen met Iserbyt. Vermeersch en Soete geraakten niet boven op hun fiets terwijl Aerts en Iserbyt wegreden. Nog een ronde later ging Iserbyt in de aanval. Aerts kraakte, maar leek niet te breken. Bij de passage aan de finish had hij een achterstand van vijf seconden, maar dat bleek te veel te zijn voor de Belgische kampioen. Iserbyt reed verder en verder weg en wint in Amerika de eerste WB-manche. Aerts werd tweede en in een sprint voor de derde plaats was Soete sneller dan Vermeersch. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer