Sport.be

Veldrijden

Telenet Baloise Lions voorgesteld in Sven Nys Cycling Center

02.09.2019 | Erik Duchateau

Belga

In het Sven Nys Cycling Center in Baal zijn afgelopen weekend de Telenet Baloise Lions voorgesteld aan het grote publiek. Het team van ploegmanager Sven Nys bestaat uit 3 vrouwen en 9 mannen.

Daar waar de ploeg de voorbije jaren nog Telenet Fidea Lions heette is dat nu Telenet Baloise Lions. Dat komt omdat Fidea sinds enkele maanden is opgenomen in de Baloise Group.

Henk Janssens (CEO Baloise): "Baloise heeft een hart voor sport en voor wielrennen in het bijzonder. Met Sport Vlaanderen-Baloise, de Baloise Belgium Tour en de Zesdaagse van Gent sponsoren we al vele jaren de wielersport op de weg en op de piste. We zijn heel blij dat nu door de overname van Fidea er ook de cyclocross en dameswielrennen bij komen. Dat maakt ons wielerplaatje compleet."

Sven Nys blikte tijdens de ploegvoorstelling zaterdag terug op een succesvolle campagne 2019-2020. "Met een Belgische kampioen bij de profs, de eindzege in de Telenet UCI World Cup en twee medailles op het WK in Bogense was het een fantastische winter", aldus Nys. "Dat dankzij het teamwork van elke renner en renster! Elke Lion heeft afgelopen winter minstens 1 keer op het podium gestaan."

Uiteraard werd er ook vooruitgeblikt. "Het wordt niet makkelijk om die prestaties komende winter te evenaren. Maar de zomer was in ieder geval al veelbelovend", aldus ploegleider Kris Wouters. "We konden de resultaten doortrekken op de weg met eindwinst in de Flèche du Sud met Quinten Hermans en de Ronde van Luik met Nicolas Cleppe. De ploeg loodste Toon Aerts ook naar de 4de plek in de Baloise Belgium Tour. Ook onze dames werkten een heel sterke zomer af, met als kers op de taart de EK-selectie voor Marthe Truyen."

De Telenet Baloise Lions hebben de ijzers in het vuur voor een mooie winter. Kris Wouters: "Sterkhouders Toon Aerts en Lars Van der Haar zijn er klaar voor. Thijs Aerts en Nicolas Cleppe zijn een jaar ouder én sterker. Verder kunnen we bouwen op de ervaring van Jim Aernouts. Tot 31 december kunnen we ook rekenen op de krachten van Quinten Hermans en Corné Van Kessel."

"Bij de dames is er onze rots in de branding Ellen Van Loy", aldus Wouters. "Onze jonge talenten Marthe Truyen en Fleur Nagengast, die wel kampt met een vervelende rugblessure, zullen dichter bij de top sluipen. Vanaf 1 januari worden onze vrouwen versterkt met de krachten van Lucinda Brand, de Nederlandse en vicewereldkampioene. Bij de heren beloften zullen derdejaars Andreas Goeman en Yentl Bekaert het mooie weer maken. Al de Telenet Baloise Lions werkten de afgelopen twee weken een stevige stage af op het Spaanse eiland Mallorca. Laat de crossen maar komen!"

Op zondag 8 september vatten de Telenet Baloise Lions het veldritseizoen aan in Eeklo.

TELENET BALOISE LIONS 2019-2020

HEREN ELITE

Toon Aerts (25)
Lars Van der Haar (28)
Quinten Hermans (24 - tot 31/12)
Corné Van Kessel (28 - tot 31/12)
Thijs Aerts (22)
Jim Aernouts (30)
Nicolas Cleppe (23)

DAMES ELITE

Ellen Van Loy (38)
Lucinda Brand (30 - vanaf 01/01)

HEREN U23

Andreas Goeman (20)
Yentl Bekaert (20)

DAMES U23

Fleur Nagengast (21)
Marthe Truyen (19)Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer