Sport.be

Veldrijden

Nikki Brammeier zet punt achter haar carrière

10.06.2019 | Marnick Claes

Belga

De Britse Nikki Brammeier hangt haar fiets aan de haak. De 32-jarige schreef in haar blog dat ze zwanger is en dat het tijd is om te stoppen met haar professionele carrière.

Nikki Brammeier mag terug kijken op een succesvolle carrrière. Ze werd vier keer Brits kampioen veldrijden en één keer Brits Mountainbike kampioen, maar ze stond ook vier keer op het podium op het Europees kampioenschap veldrijden. Ze won ook de wereldbekermanche in Namen in 2015, vijf Superprestigewedstrijden en twee wedstrijden in de Bpost Trofee. "Gisteren lieten Matt en ik weten dat we ons eerste kind verwachten. We willen al een tijdje een gezin stichten. We dachten dat dit jaar, het perfecte moment was om dat te doen. Om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen, zullen we een ander moeten afsluiten", zegt Nikki Brammeier. 

De Britse vergeet in haar blog niemand en bedankt iedereen die haar gesteund heeft. "Ik wil iedereen bedanken. Mijn tegenstandsters, mijn begeleiders en mijn man. Natuurlijk wil ik ook mijn supporters bedanken. Jullie hebben mijn carrière gevolgd en hebben mij altijd gesteund door dik en dun. Jullie betekenen alles voor me en lieten mijn genieten van een verhaal dat ik nooit zal vergeten. Vanuit de grond van mijn hart, DANKU", besloot Brammeir. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer