Sport.be

Veldrijden

Kevin Pauwels neemt in Oostmalle afscheid in schoonheid

24.02.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal) heeft zondag de Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen, de laatste cross uit zijn carrière. De 34-jarige Pauwels haalde het na een solo die hij net voor de slotronde opzette. Belgisch kampioen Toon Aerts werd tweede, voor Tom Meeusen. De Nederlander Lars van der Haar finishte als vierde voor Laurens Sweeck. Pauwels werd na afloop uitvoerig gevierd.

Thijs Aerts nam de kopstart. Kevin Pauwels posteerde zich op de tweede plaats. Na Pauwels volgden onder anderen Laurens Sweeck, Tom Meeusen, Tim Merlier, Corné van Kessel en Toon Aerts. Het was Pauwels die afgescheiden als eerste de tweede ronde in trok. Het groepje met Aerts, dat acht eenheden sterk was, volgde op 10 seconden.

Belgisch kampioen Aerts repte zich in zijn eentje naar Pauwels. Net voor het ingaan van de derde ronde sloot ook Meeusen aan bij Pauwels en Aerts. Achter dit trio van de Noorderkempen reed een groep van twaalf man sterk. Jim Aernouts en Corné van Kessel muisden daar halfcross uit weg. Achter hen nam Laurens Sweeck onder anderen Tim Merlier, Thomas Pidcock en Lars van der Haar op sleeptouw.

Over halfcross versnelde Pauwels. Aerts en Meeusen moesten alle zeilen bijzetten om de afscheidnemende Pauwels bij te benen. Net voor het ingaan van de zesde ronde smolt voorin alles weer samen. Op 35 seconden volgden Van der Haar, Van Kessel, Sweeck en Merlier. Dat was het sein voor Aerts om te versnellen. Pauwels dartelde naar de Belgische kampioen, terwijl Meeusen moest passen. Pauwels kwam alleen op kop te zitten, toen Aerts ten val was gekomen op een zandstrook.

Pauwels vatte de slotronde aan met een voorsprong van 8 seconden op het duo Aerts-Meeusen. Van der Haar reed als vierde rond met een achterstand van 20 seconden. Aerts probeerde naar Pauwels toe te rijden, maar strandde op een handvol seconden. Meeusen vervolledigde het podium. Vorig jaar ging de zege naar Mathieu van der Poel.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer