Sport.be

Veldrijden

Betsema wint slotmanche, Cant pakt Superprestige

16.02.2019 | Ward Bollen

Belga

Denise Betsema was de beste in de achtste en laatste manche van de Telenet Superprestige bij de dames in Middelkerke. Sanne Cant eindigde vierde en greep zo de eindzege.

Inge van der Heyden nam de beste start van het pak. De Nederlandse kreeg haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado, wereldkampioene Sanne Cant, Annemarie Worst en Laura Verdonschot mee. Het vijftal sloeg een kloof, maar toen vooraan het tempo stokte, konden Denise Betsema en Alice Maria Arzuffi aansluiting maken.

Voor Sanne Cant ging het te traag voorin. De leidster in de Superprestige versnelde en kon afstand nemen van de rest. Achter de wereldkampioene sloegen Denise Betsema en Ceylin del Carmen Alvarado de handen in elkaar. In de tweede ronde kregen we drie leidsters. Inge van der Heyden volgde daarachter als vierde met Loes Sels in haar spoor.

Na de zandstrook versnelde Denise Betsema. Bij Annemarie Worst, tweede in de tussenstand, draaide het vierkant en de Nederlandse zakte verder weg na een val. Ceylin del Carmen Alvarado zette in haar eentje de achtervolging op Betsema in. Sanne Cant kende een moeilijk moment en reed half cross op 7 seconden van het duo Denise Betsema en Ceylin del Carmen Alvarado.

Betsema plaatste een nieuwe aanval en trok de voorlaatste ronde in met 17 seconden voorsprong op Ceylin del Carmen Alvarado en 26 seconden op Sanne Cant. Net na het ingaan van de slotronde vervoegde Loes Sels haar nichtje Sanne Cant op jacht naar de laatste podiumplaats.

Aan de posities één en twee wijzigde niets meer en zo pakte de Nederlandse Denise Betsema haar twaalfde zege van het seizoen. Haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado eindigde tweede en Loes Sels derde nadat ze in de laatste rechte lijn eindwinnares Sanne Cant achter liet.

REACTIES

"Ik voelde al heel snel vandaag dat ik niet de benen had om mee te doen voor de zege", begon Sanne Cant. "In de eerste ronde sloeg ik een kloof op de schuine kant. Op technisch vlak liep het dus heel goed, op fysiek vlak was het vandaag net iets minder. Ik had gehoord dat Annemarie Worst, tweede in de stand, op de sukkel was. Daarom ook kon ik iets gematigder rijden. Ik ben ook blij dat Loes Sels op het podium staat. Mijn nicht verdient dat. Ik ben nu voor de vierde keer op rij eindlaureate van de Superprestige. En dat staat mooi op een palmares".

Denise Betsema lijkt op weg om zegekoningin te worden. "Ik denk dat het seizoen nog niet gedaan is toch? Wel, ik blijf zeer ambitieus en wil ook de komende crossen er nog vol voor gaan", vervolgt Sanne Cant. "Ik sta op elf zeges en Betsema op twaalf. Ik kijk al uit naar morgen. Dan volgen nog Leuven en Oostmalle. Ik ga ook daar voor de oppergaai en wil zeker mijn aantal overwinningen nog opkrikken."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer