Sport.be

Veldrijden

Witse Meeussen slaat dubbelslag in Middelkerke

16.02.2019 | Ward Bollen

Belga

Witse Meeussen heeft zaterdag in Middelkerke de laatste cross van de Telenet Superprestige voor junioren op z'n naam geschreven. Hij is ook meteen de eindwinnaar van het klassement.

Nog voor het ingaan van de slotronde ging Meeussen alleen op pad. Hij liet zijn enige metgezel Thibau Nys in de steek nadat die een fout maakte in de zandbak en onderuit ging. Het tweetal had al vrij snel de touwtjes in handen genomen en bikkelde voor de zege op en rond recreatiedomein De Krokodiel. Wyseure vervolledigde het podium.

Meeussen won naast Middelkerke dit seizoen ook de manches in Gieten, Ruddervoorde en Diegem. Hij startte met 2 punten voorsprong op Ryan Cortjens in het klassement, maar die kon geen aanspraak maken op een podiumplaats in de laatste race.

NIEUWELINGEN

Eerder op de dag zegevierde Aaron Dockx bij de eerstejaars nieuwelingen. Dockx kleurde samen met Kay De Bruyckere de koers. De Bruyckere verslikte zich in volle finale en daardoor lag de zege helemaal open voor Dockx. Niels Ceulemans klom als derde op het podium.

Bij de tweedejaars nieuwelingen was de overwinning voor Mauro Delmé. Die maakte er met de Italiaan Lorenzo Masciarelli een spannend duel van. Delmé verdapperde toen Lorenzo Masciarelli een foutje maakte en sloeg meteen een kloof. De Italiaan keerde nog terug, maar in de sprint voor de zege was Delmé net iets sneller. De derde plaats was voor Lucas Janssen.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer