Sport.be

Veldrijden

Kevin Pauwels hangt de fiets aan de haak

11.02.2019 | Marnick Claes

Belga

Kevin Pauwels (34) stopt over twee weken met zijn profcarrière. Zijn laatste veldrit zal Pauwels rijden in Oostmalle op 24 februari. "Ik heb nog twee mooie crossen gewonnen dit jaar, maar er waren te weinig goede prestaties", vertelt Pauwels.

Na de zeventiende plaats afgelopen weekend in Hoogstraten besliste Pauwels in overleg met Jurgen Mettepenningen, manager van ploeg Marlux-Bingoal, om een punt te zetten achter zijn carrière. "Dit is een belangrijke beslissing, maar als ik hem dit jaar niet had genomen dan had ik dat volgend jaar gedaan. Ik kan niet meer presteren zoals ik het wil. Dit komt door mijn rug en mijn leeftijd. Ik kom minder snel op gang tijdens wedstrijden", legt Pauwels uit. 


Pauwels heeft nog twee weekends om zichzelf te tonen. "Ik had bij het begin van het seizoen al in mijn achterhoofd het gedacht dat dit weleens het laatste seizoen kon zijn. Ik ga nog twee weekends alles geven. Voor mezelf, maar zeker ook voor mijn fans die nog altijd met velen naar de cross komen. Daarnaast ook voor de ploeg. Ik rij al heel lang bij Jurgen en heb het altijd goed gehad", besluit Pauwels

"Ik ben Kevin zeer dankbaar wat hij voor ons betekend heeft. Hij heeft de ploeg op de kaart gezet met verschillende zeges en podiumplaatsen. Ik plaats hem heel hoog op de ranglijst van de beste crossers allertijden", vertelt Jurgen Mettepenningen. 

Pauwels heeft een rijk palmares met onder andere 5 bronze medailles op het WK. Zelf pikt hij het seizoen 2011-2012 uit als zijn beste periode. Toen won hij de eindklassementen van zowel de Wereldbeker en de toenmalige Gazet van Antwerpen Trofee. "Ik vind het alleen jammer dat ik nooit WK of BK heb kunnen winnen als prof", zegt Pauwels. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer