Sport.be

Veldrijden

Cant blijft winnen in 'nieuwe' regenboogtrui

10.02.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Sanne Cant (IKO-Beobank) heeft zondag de voorlaatste manche in de Superprestige op haar naam gebracht. De wereldkampioene haalde het voor Annemarie Worst (Steylaerts-777) en Denise Betsema (Marlux-Bingoal).

Sanne Cant miste haar start in Hoogstraten toen ze niet meteen in haar klikpedalen geraakte en was meteen op achtervolgen aangewezen. Ze verzeilde in 20ste positie, maar wist wel snel op te schuiven. Vooraan scheidde zich intussen een Nederlands trio af: snelle starter Alvarado, Annemarie Worst en Denise Betsema.

Cant pikte snel weer aan in de voorste regionen, in haar wiel sloten ook Ellen Van Loy, Loes Sels en Inge van der Heijden aan. Alvarado gaf een sterke indruk in die beginfase, maar gaandeweg zouden Worst en Cant zich wel ontdoen van hun metgezellen. De nummer één en twee in het klassement van de Superprestige, slechts één punt verschil, vochten een verbeten duel uit. Loes Sels volgde in derde positie, enkele meters verderop bundelden Betsema en Alvarado de krachten.

Betsema zou voorbij Sels rijden, vooraan moest Worst een gaatje laten op Cant naar het eind van de derde ronde. Cant leek op weg naar een gemakkelijke zege, maar Worst gaf zich niet zomaar gewonnen en knokte zich terug in het wiel van de wereldkampioene die door een knieval op de trap de Nederlandse opnieuw naast zich zag komen. Het had Worst evenwel krachten gekost om terug te komen en door een slipper wist Cant opnieuw weg te snellen bij de Nederlandse. De wereldkampioene trapte stevig door, Worst kraakte en Cant pakte haar tweede zege in twee dagen.

Cant telt met nog één manche te gaan 90 punten, twee meer dan Worst. Alice Maria Arzuffi staat met 69 punten op een derde plaats.

De wereldkampioene kende nochtans geen al te beste start en kampte met problemen met het klikpedaal. "Eigenlijk was dat een rampscenario", opende Cant. "Dat kostte me veel plaatsen. Gelukkig vond ik op het eerste bergje het perfecte spoor, waardoor ik meteen weer kon opschuiven naar plaats acht of tien. Anders stond me een wel zeer lange achtervolgingsrace te wachten, terwijl ik nu snel bij Annemarie aanpikte."

Ze vocht een mooi duel uit met Worst. "Ik reed weg, maar het was lastig om hier alleen op kop te rijden en een foutje werd telkens duur betaald. Annemarie kwam nog terug, maar ik panikeerde niet. Ik had nog een ronde om het verschil te maken en die laatste strook in het veld was ik de betere van Annemarie dus ik kon eventueel tot het eind wachten."

Cant reed reed finaal weg in de slotfase, Worst kraakte en werd tweede. Ze telt nu twee punten voorsprong op Worst in het klassement van de Superprestige. "Dat heb je met het Superprestigeklassement", eindigde ze. "De verschillen zijn zo klein dat het spannend blijft tot de laatste cross."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer