Sport.be

Veldrijden

Vanthourenhout maakt WK-selectie bekend

21.01.2019 | Erik Duchateau

Belga

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het WK veldrijden in het Deense Bogense op 3 februari.

Kopmannen zijn uittredend wereldkampioen Wout Van Aert en Belgisch kampioen Toon Aerts. Jens Adams, Quinten Hermans, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch mogen ook mee.

Als Vanthourenhout nog een achtste renner mag selecteren, wordt dat Tim Merlier. Dat hangt af van wie de eindwinnaar van de Wereldbeker wordt en dat wordt pas duidelijk na de slotmache op zondag 27 januari in het Nederlandse Hoogerheide.

Bij een eindzege van Wout Van Aert, die na zijn overwinning zondag in het Franse Pontchâteau de leiding in de tussenstand overnam van Aerts, mag België slechts met 7 renners naar het WK. Als Aerts in Hoogerheide opnieuw over Van Aert wipt, mag de bondscoach een extra crosser (in casu Merlier) meenemen. Van Aert is als titelverdediger immers ook zonder WB-winst automatisch zeker van WK-deelname.

Thijs Aerts en Kevin Pauwels zijn reserve.

Bij de vrouwen, die op 2 februari crossen, worden de Belgische kleuren verdedigd door Sanne Cant, die voor een derde regenboogtrui op rij gaat, Loes Sels, Ellen Van Loy en Laura Verdonschot.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer