Sport.be

Veldrijden

Pidcock domineert bij beloften en is zeker van eindzege

20.01.2019 | Ward Bollen

Belga

Tom Pidcock heeft de voorlaatste manche van de Wereldbeker bij de beloften op zijn naam geschreven. In Pontchâteau hield de Brit thuisrijder Antoine Benoist en de Italiaan Jakob Dorigini achter zich.

Het was de Fransman Eddy Finé die als eerste het veld van Pontchâteau indook. Al snel nam de Italiaan Dorigoni het commando over, maar ook hij zou gas moeten terugnemen toen Iserbyt zich vooraan nestelde. Ook in de tweede ronde acteerde onze landgenoot sterk, voor Benoist, Pidcock en nog tien andere beloften. Op de droge omloop was het moeilijk om het verschil te maken en na twee rondes bleven 16 renners vooraan samen.

Iserbyt nam na 20 minuten afstand van de rest, samen met Benoist en Dorigoni. Pidcock volgde op 7 seconden, maar zou snel het gaatje dichten en de kop nemen, ook omwille van een lekke band voor Iserbyt. Vooraan aarzelde Pidcock niet en iets voor halfweg koos hij de vlucht. Op de Europese kampioen stond geen maat en hij soleerde naar de zege, met negen seconden voorsprong op Benoist. Iserbyt moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een vijfde stek, op 52 seconden, nadat hij nog een tweede keer lek reed.

Het is voor Pidcock zijn vierde overwinning in de Wereldbeker dit seizoen na zeges in Tabor, Koksijde en Namen. Hij is zeker van de eindwinst omdat net zoals bij de junioren enkel de vier beste resultaten tellen. Er volgt nog één manche.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer