Sport.be

Veldrijden

Thibau Nys boekt eerste zege in Wereldbeker

20.01.2019 | Ward Bollen

Belga

Thibau Nys heeft in het Franse Pontchâteau zijn eerste Wereldbekeroverwinning bij de junioren geboekt. Hij haalde het zondag na een sprintje voor Witse Meeussen en Carlos Blanco.

Op het snelle en droge parcours in Pontchâteau kregen we een gesloten wedstrijd. Pas in de slotfase wisten vier renners zich af te scheiden en een handvol seconden te nemen op de rest van het pak. Die vier zouden sprinten om de zege. Daarin was Nys sterker dan Meeussen en de Spanjaard Blanco.  

Belgisch kampioen Ryan Cortjens kende een off-day en finishte pas als 29ste. Thibau Nys is nog maar de vijfde eerstejaarsjunior die een manche in de Wereldbeker op zijn naam schrijft. Eerder gingen de Nederlanders Pim Ronhaar (Koksijde 2017), Mathieu van der Poel (Tabor 2011) en de Fransen Arnaud Jouffroy (Hoogerheide 2007) en Yannick Martinez (Nommay, 2005) hem vooraf.

Witse Meeussen is de eindwinnaar van de Wereldbeker. Hij won de wedstrijden in Bern en Tabor en finishte als tweede in Koksijde en Pontchâteau. Enkel de beste vier resultaten tellen in het klassement bij de junioren, waardoor met nog één manche te gaan niemand Meeussen kan inhalen.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer