Sport.be

Veldrijden

Aerts: 'Die trui heeft een effect'

14.01.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Geen stage voor Belgisch kampioen Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions). Hij blijft in eigen land toewerken naar de wereldbekermanche in Pontchateau van komende zondag. Aerts moet daar zijn leiderspositie verdedigen en wil die in Frankrijk zelfs verder uitbouwen. Hij zal dan wel onder anderen Wout van Aert achter zich moeten laten.

"In Otegem moest ik in het begin van de wedstrijd meteen passen. Mijn start was niet uitmuntend, maar daar zal het feestje van gisteren wel niet vreemd aan zijn. Er zat bij al de anderen veel meer snee op. Halverwege de koers kwam ik erdoor en ging ik op jacht naar een podiumplaats. Tijdens de verkenning maalde ik na het BK mijn eerste meters af. Ik had na de titelstrijd niet meer losgereden", vertelde Aerts.

"Ik kreeg vandaag een pak meer aanmoedigingen dan anders. Die trui heeft een effect. De laatste ronde hoorde ik het publiek echt roepen en tieren. Dat geeft de mens wel wat vertrouwen. Ik genoot daar echt van. Deze week blijf ik netjes thuis. De komende drie weken zijn heel belangrijk voor mij en ik wil geen risico lopen door op stage te gaan."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer