Sport.be

Veldrijden

Toon Aerts pakt Belgische titel na knappe inhaalrace

13.01.2019 | Ward Bollen

Belga

Toon Aerts heeft voor het eerst in z'n carrière de Belgische titel veldrijden bij de profs gepakt. Na een schitterende wedstrijd hield hij wereldkampioen Wout Van Aert af.

Meteen na de start was er een akkefietje tussen Laurens Sweeck en Toon Aerts die elkaar raakten. Het waren Michael Vanthourenhout, Toon Aerts en Wout Van Aert die meteen voor afscheiding zorgden en zich losmaakten van de rest van het pak.

Op een loodzware modderachtige omloop moest Vanthourenhout als eerste afhaken en kregen we voorin een spannend duel tussen Aerts en Van Aert. De wereldkampioen moest serieus werken om de kop over te nemen en reed daarna ook 12 à 13 seconden weg.

Van Aert leek halverwege koers op weg naar de titel, maar een stuurfout en een duikeling in de reclamedoeken halveerden het verschil en dat gaf Aerts veel moed. De renner van Telenet-Fidea herleefde helemaal, sloot aan en sloeg meteen een kloofje. Die groeide zienderogen en Van Aert kreeg het moeilijk. In de achtergrond werd het verschil met de derde in de wedstrijd steeds groter.

Na een prachtige oercross pakte Toon Aerts zijn eerste Belgische titel na 1u08'49" met uiteindelijk bijna een minuut voorsprong op de wereldkampioen. Het brons ging naar Vanthourenhout op 2'45". Eli Iserbyt en Thijs Aerts vervolledigen de top vijf op ongeveer 4 minuten. Vincent Baestaens pakte de titel bij de elite zonder contract.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer