Sport.be

Veldrijden

Sels: 'Dit was wellicht mijn laatste kans'

12.01.2019 | Niels Dirkx

Belga

Loes Sels droomde van een Belgische driekleur, maar het werd zilver. "Jammer", zegt ze, "dit was wellicht mijn laatste kans."

Sels is al een paar weken goed op dreef, de 33-jarige Antwerpse werd tweede vorige week in Brussel en won daags voordien in Gullegem (waar Sanne Cant niet startte). "Ik had gehoopt om iets meer weerwerk te kunnen bieden, maar aan Sanne viel weinig te beginnen vandaag. Ze was duidelijk de sterkste. Ik viel ook al vroeg in de wedstrijd en moest daarna achtervolgen. Ik kon het kloofje niet dichten, Sanne was gewoon beter, dat moet je durven toegeven. Het is geen oneer om tweede te worden na de wereldkampioene", stelde ze na de cross.

"Ik moet tevreden zijn, maar ik geef toe dat ik vooraf wel stiekem van iets meer droomde, zeker op dit parcours. Maar dat lag er toch anders bij dan na de verkenning, het was heel glibberig geworden. Sanne is technisch ook gewoon de betere, zeker op die schuine kanten, dan moet je de wet van de sterkste ondergaan. Ik moest al bijna de acrobaat uithangen om recht te blijven, het was precies een ijspiste. Dit was wellicht mijn laatste kans om die trui te grijpen, jonger word ik er niet op, maar goed ik pak zilver en moet daar tevreden mee zijn."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer