Sport.be

Veldrijden

Winnaar Cortjens: 'Mooie zege op een super zwaar parcours'

12.01.2019 | Hannes Van Gael

Belga

Als tweedejaarsbeloften reden Ryan Cortjens en Witse Meussen naar plaats 1 en 2 op het Belgisch kampioenschap veldrijden in Kruibeke. Eerstejaars Thibau Nys pakte het brons op een bijzonder zware omloop, hier zijn hun reacties.


"Dit is een heel mooie titel", stak Ryan Cortjens van wal. "Het was hier echt wel lastig crossen. Ik moest even achtervolgen en daarna wat bekomen, maar gelukkig kon ik snel weer aanpikken en ik heb niet lang geaarzeld om door te trekken. Dit is een heel mooie zege, op een super zwaar parcours."

Witse Meussen was teleurgesteld na de koers, maar gaf wel ruiterlijk toe dat er voor hem niet meer in zat. "Ik ben al vaak tweede geworden op kampioenschappen, maar ooit zal het wel eens meezitten. Hier zat er gewoon niet meer in want ik finish op meer dan een halve minuut denk ik. Ik heb alles gegeven en eindig als tweede, dan moet je daar tevreden mee zijn."

Een derde plaats bij de junioren als eerstejaars is niet slecht, dat besefte ook Thibau Nys: "In het begin liep alles perfect. Toen ik aan de leiding reed was ik wellecht iets de enthousiast op de schuine kant en ik schoof weg. Ik verloor kostbare tijd en maakte die niet meer goed. Ik probeerde wel, maar kwam niet dichter, dan moet je toegeven dat de andere twee jongens sterker waren. Meer dan brons zat er niet in vandaag."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer