Sport.be

Veldrijden

'La décima' voor Sanne Cant is een feit

12.01.2019 | Hannes Van Gael

Belga

De verschillen waren vrij groot op het Belgisch kampioenschap bij de dames. Cant was oppermachtig in Kruibeke en Loes Sels pakte zilver op een erg zware omloop. Verdonschot legde beslag op het derde eremetaal.


Marthe Truyen kwam als eerste de bocht door en werd op het wiel gezeten door de drie grootste kanshebbers van de dag: Sanne Cant, Loes Sels en Ellen Van Loy. Laura Verdonschot verteerde de modder iets minder goed in de openingsfase. Truyen kwam ten val en Cant nam de koppositie over, om die daarna ook niet meer uit handen te geven.

Sels, de nicht van Cant, was de enige die de wereldkampioene een beetje kon volgen. Achter haar streden Van Loy en Verdonschot om brons, maar die eerste maakte iets te veel foutjes.

Cant kroonde zich dus voor de tiende keer op rij tot kampioen van België, ze kwam binnen na ruim 52 minuten (!). Sels heeft op het einde van de cross nog wat tijd goedgemaakt en strandde op 16 seconden. Dan was het even wachten op Verdonschot, zij finishte op 1 minuut en 57 seconden.

"Het werd lastiger en lastiger, na een tijdje begon ik mezelf af te vragen waar ik mee bezig was. Maar ik ben ontzettend blij met de overwinning. Deze koers was écht lang. Alleen op het WK in Valkenburgh waren we langer onderweg", reageerde Cant voor de camera van Sporza.

JUNIORES

De juniores vertrokken samen met de elite dames en moesten geen vier, maar drie rondes afwerken. Daarin toonde de 16-jarige Julie De Wilde dat ze vandaag de sterkste was. Tessa Zwaenepoel en Kiona Crabbé pakten zilver en brons.

BELFOTES

Bij de beloftes kwam Axelle Bellaert als eerste over de finish. Marthe Truyen, die het snelst gestart was, reed naar het zilver. Jinse Peeters mocht zich als derde naar het podium begeven.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer