Sport.be

Veldrijden

Cortjens ploetert het snelst door de modder en is Belgisch kampioen

12.01.2019 | Hannes Van Gael

Belga

Ryan Cortjens heeft zich in de modder van Kruibeke tot Belgisch kampioen veldrijden bij de junioren gekroond. Op een halve minuut volgde Witse Meeussen. Thibau Nys pakte het brons.


Modder, modder en nog eens modder. Het parcours in Kruibeke lag er ongelooflijk zwaar bij en dat zullen de junioren geweten hebben. Geen slippers maken was quasi onmogelijk, zeker op de extreem gladde schuine kanten die o zo talrijk waren. Witse Meussen, Thibau Nys en Ryan Cortjens schoten het snelst uit de startblokken en die laatste ondervond als eerste wat voor een lastige namiddag de renners tegemoet gingen.

Hij kwam in de spandoeken terecht waardoor Nys en Meussen vlotjes van hem wegreden. De inhaalrace van Cortjens was van korte duur en in de zandbak, die vandaag voor de verandering weinig problemen opleverde, sloot hij weer aan.

Vervolgens was het Nys die de modder indook en de twee tweedejaars zag wegrijden. Exit Nys in de strijd om het goud. Cortjens stak dan een tandje bij en Meeussen moest zijn grote concurrent laten rijden. Halfweg de koers (na twee ronden) bedroeg het verschil tussen de nummers 1 en 2 al meer dan 20 seconden. Na ronde drie waren het er zelfs al 30.

Cortjens kon zo al vroeg zijn handen in de lucht steken en met een Belgische driekleur over de finish bollen. Meeusen volgde op ruime achterstand en Nys kreeg nog af te rekenen met Ward Huybs in de slotfase, maar hij hield stand.
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer