Sport.be

Veldrijden

Van Aert: 'Met minder dan een vierde driekleur op rij ben ik niet tevreden'

08.01.2019 | Hannes Van Gael

Belga

Wout Van Aert is zondag dé topfavoriet om de Belgische driekleur in de wacht te slepen op het BK in Kruibeke. Met minder zal hij ook niet tevreden zijn zegt hij in een column.

"Binnen exact vijf dagen staat de eerste van vier belangrijke wedstrijden op het menu", schrijft de regende Belgische en wereldkampioen in een column op Wielerflits. En hij weet alvast op wie hij zal moeten letten. "Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck zijn mijn belangrijkste concurrenten voor zondag."

VERKENNING

De week in aanloop naar het Belgisch kampioenschap is er eentje zonder wedstrijden, dus hebben de crossers de mogelijkheid om zich voor de volle 100% op die van Kruibeke te focussen. "Ik weet dat de omloop in vergelijking met de traditionele Brico Cross is aangepast, maar een verkenning vind ik dan weer geen noodzaak: als de weersvoorspellingen kloppen, zal er nog heel veel veranderen tegen zondagnamiddag."

"De rest van de week zal ik bezig zijn met die procentjes die me sterker maken op een belangrijke afspraak en vooral niet nadenken over de concurrentie. Dat is pure energieverspilling is dat. Niet dat ik de tegenstand onderschat, want dat heb ik trouwens nog nooit gedaan."

LA MÉZIÈRE

Van Aert kwam in zijn column ook nog eens terug op zijn veelbesproken zege in La Mézière van afgelopen weekend. "Mijn belangrijkste concurrenten waren er niet bij, maar toch hecht ik er veel waarde aan. Mijn prestatie was bijna vlekkeloos en nu kan ik met een goed gevoel de belangrijke weken induiken."

Van Aert weet dat hij dé uitgesproken favoriet is voor zondag en zelf steekt hij zijn ambities dan ook niet onder stoelen of banken. "Ik start voor niets minder dan een vierde driekleur op rij. Met elke andere podiumplaats kan en zal ik niet tevreden zijn."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer