Sport.be

Veldrijden

Toon Aerts: 'Belgisch kampioen worden is geen noodzaak'

07.01.2019 | Hannes Van Gael

Belga

Zondag in Kruibeke is het aan de Belgische veldrijders om uit te maken wie een jaar lang onze nationale driekleur mag dragen. Toon Aerts behoort tot het kransje der topfavorieten maar de Telenet Fidea Lion legt zichzelf niet te veel druk op.

Wout Van Aert en Toon Aerts zijn zondag de twee te kloppen mannen in het veld in Kruibeke. De crossers hebben nog een hele week zonder wedstrijden om toe te leven naar het Belgisch kampioenschap en bij Aerts is dat zonder al te veel druk. "Ik leef er relaxed naar toe", verklaarde hij maandag.

"Natuurlijk wil ik graag Belgisch kampioen worden", zegt de renner van Telenet Fidea Lions die dit seizoen al mocht juichen in twee Wereldbekers in Amerika, de Koppenbergcross en de Druivencross in Overijse. "Maar het is geen noodzaak en dat zorgt er voor dat ik toch zonder al te veel stress kan toeleven naar dit kampioenschap. Mijn seizoen staat of valt niet met het BK. Ik heb al een paar mooie prijzen in de kast."

GEEN VERKENNING

Woensdag mogen de crossers het parcours al gaan verkennen, maar voor Aerts is de verplaatsing te ver. "Ik heb wel gevraagd aan Thibau en Sven Nys om het parcours te filmen. Zij doen die verkenning wel en ik hoop dat Thibau een cameraatje op zijn fiets monteert en me dan die beelden doorspeelt. Dan ben ik toch al wat wijzer."

"VAN AERT FAVORIET"

Hoe hoog schat de Telenet Fidea Lion zijn kansen zelf in? "Laat me zeggen 65/35 of 70/30, maar je mag niet alleen met ons rekening houden. Je zou het beter als volgt verdelen: 50/40/10, dus 50 procent voor Wout, 40 voor mij en dan die resterende tien procent voor Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck."

"Wout Van Aert is de topfavoriet, dat kan je niet ontkennen. Hij is dit seizoen nog altijd vaker voor mij geëindigd dan ik voor hem. Hij is ook iemand die enorm hard kan toewerken en leven naar een kampioenschap, dus ik schat hem heel hoog in."

Aerts heeft ploegmakkers in de koers en dat is een groot voordeel ten opzichte van de regerende Wereldkampioen. "Het kan zeker geen kwaad om met meerdere jongens van de ploeg aan de start te verschijnen. Mijn ploegmaten Thijs Aerts, Nicolas Cleppe, Jim Aernouts en Quinten Hermans kunnen me zeker helpen, maar ook omgekeerd kan ik hen eventueel van dienst zijn."
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross U23 Lander Loockx
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross DAMES E Ceylin Del Carmen Alvarado
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup DAMES E Lucinda Brand
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock