Sport.be

Veldrijden

Van der Poel wint en vergroot voorsprong in DVV Trofee

06.01.2019 | Ward Bollen

Golazo

Mathieu van der Poel heeft de voorlaatste manche van de DVV Verzekeringen Trofee gewonnen. Hij schreef de Brussels Universities Cyclocross met veel overmacht op zijn naam.

Mathieu van der Poel nam de beste start en had na één ronde al elf seconden voorsprong op Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout. Lars Boom startte op de laatste rij en kwam knap als elfde door, maar zou halverwege toch al 2'45" achterstand hebben en uiteindelijk uit koers verdwijnen door de 80% regel. De vijftien bonificatieseconden in ronde 2 gingen naar de Europese kampioen voor Toon Aerts en Michael Vanthourenhout. De vogel was weer vliegen en de Nederlander controleerde de rest van de wedstrijd. Na drie ronden had hij de marge op zijn concurrenten uitgebouwd tot een halve minuut.

De Amerikaan Kerry Werner verdient ook een eervolle vermelding omdat hij de blauwe trappen helemaal tot boven reed. Achter Mathieu won Aerts de strijd met Vanthourenhout om de tweede plaats. Uiteindelijk zou de zilveren medaille van het WK het nog flink lastig krijgen met achtervolgers Lars van der Haar en Iserbyt. Van der Poel won met 45 seconden voorsprong op Aerts en 58 op Vanthourenhout. De top vijf werd vervolledigd door Van der Haar en Iserbyt.

In het algemene klassement om de DVV Verzekeringen Trofee loopt Van der Poel zelfs nog 50 seconden uit en heeft nu een voorsprong van 58 seconden op Aerts.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross U23 Lander Loockx
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross DAMES E Ceylin Del Carmen Alvarado
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup DAMES E Lucinda Brand
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock